دیسک گردن و گوش درد

دیسک گردن از شایع‌ترین بیماری‌هایی است که افراد آن را تجربه می‌کنند. این عارضه در میان‌سالان شایع‌تر است و نه تنها باعث علائم مختلف در گردن می‌شود، بلکه می‌تواند در گوش‌ها درد ایجاد کند. دیسک گردن و گوش درد با این که بسیار نادر است و معمولا این علائم با یک‌دیگر رخ نمی‌دهند اما احتمال رخ دادنشان وجود دارد. ما در این مقاله به بررسی دیسک گردن و گوش درد پرداخته‌ایم.

دکتر محمود یزدان پناهی از بهترین متخصصان و جراحان ستون فقرات کشور است و شما می‌توانید برای مشکلات مغز و اعصاب خود به این پزشک مراجعه کنید. قطعا از روند درمان خود توسط دکتر یزدان پناهی و تیم حرفه‌ای ایشان، پشیمان نخواهید شد. برای دریافت اطلاعات بیش‌تر، به پیج اینستاگرام دکتر سر بزنید.

تماس با دکتر محمود یزدان پناهی

درد گوشی ناشی از دیسک گردن

هنگامی که اعصاب در ستون فقرات گردنی تحت تاثیر قرار می‌گیرند، می‌توانند باعث دردی شوند که به نواحی مختلف از جمله گوش‌ها انتقال پیدا می‌کند. ماهیت درد بسته به شرایط خاص و اعصاب درگیر می‌تواند متفاوت باشد. پارگی دیسک گردن می‌تواند باعث شود تا مواد داخل دیسک، به اعصاب فشار وارد کنند. از طرف دیگر می‌تواند باعث ایجاد عواملی مانند آرتروز گردن شود که باعث فشار مضاعف از طرف مهره‌ها به اعصاب نیز می‌شود.

دیسک گردن و گوش درد یک اتفاق نسبتا نادر است و این دو عارضه در حالت کلی به یکدیگر مرتبط نیستند اما از آن جایی که اعصاب در گردن تحت تاثیر قرار می‌گیرند، گوش درد نیز ممکن است اتفاق بیفتد. علائم اولیه مرتبط با بیماری دیسک گردن به جای گوش، گردن، شانه‌ها، بازوها و دست‌ها را درگیر می‌کند. با این حال، برخی شرایط یا عوامل مرتبط با بیماری دیسک گردن ممکن است به طور غیرمستقیم به ایجاد گوش درد کمک کنند که در ادامه آن‌ها را بررسی کرده‌ایم:

  • رادیکولوپاتی: هنگامی که دیسک گردن فتق یا برآمدگی می‌شود، می‌تواند اعصاب مجاور خود را تحریک کرده و منجر به دردی شود که در طول مسیر عصب آسیب‌دیده حرکت می‌کند. در این حالت، گوش درد ممکن است با گردن‌درد، بی‌حسی، گزگز یا ضعف همراه باشد.
  • درد ارجاعی: گاهی اوقات درد ناشی از گردن به دلیل مسیرهای عصبی مشترک می‌تواند به گوش ارجاع داده شود. درد ممکن است مزمن، تیز یا حتی ضربان‌دار باشد و با حرکات خاص گردن بدتر شود. علت درد پشت گردن و شانه نیز همین است.
  • سردردهای سرویکوژنیک: وضعیت نامناسب یا دژنراسیون دیسک گردن میتواند منجر به سردرد گردنی شود که ممکن است باعث درد در پشت سر یا شقیقه شود. در برخی موارد، این درد می‌تواند به گوش تابش کرده و منجر به گوش درد شود.
  • نقاط ماشه‌ای: نقاط ماشه‌ای یا گره‌های عضلانی در ناحیه گردن و شانه می‌توانند درد را به نواحی دور از جمله گوش‌ها نشان دهند. اگر بیماری دیسک گردن شما منجر به تنش عضلانی یا ایجاد نقطه ماشه‌ای شود، ممکن است گوش درد ارجاعی را تجربه کنید.

علت درد زیر گوش و گردن

در حالی که گوش درد و درد زیر گوش به طور مستقیم ناشی از بیماری دیسک گردن شایع نیست، ممکن است به دلیل برخی شرایط مرتبط با بیماری دیسک گردن، درد زیر گوش و گردن را تجربه کنید. در ادامه چند دلیل احتمالی را شرح داده‌ایم:

  • رادیکولوپاتی گردنی: بیماری دیسک گردن می‌تواند منجر به فشرده شدن یا تحریک اعصاب نخاعی در گردن شود. هنگامی که این اتفاق می‌افتد، درد ارجاعی ایجاد می‌شود که از گردن به سمت پایین به شانه‌ها، بازوها و گاهی اوقات حتی ناحیه زیر گوش منتقل می‌شود.
  • اختلال عملکرد مفصل فاست: دیسک‌های گردنی بین مهره‌های گردن قرار دارند و مفاصلی به نام مفاصل فاست را تشکیل می‌دهند. اگر این مفاصل ملتهب یا تحریک شوند، می‌توانند منجر به دردی شوند که هم زیر گوش و هم در گردن احساس شود.
  • اسپاسم عضلانی: بیماری دیسک گردن می‌تواند منجر به عدم تعادل عضلانی، تنش یا اسپاسم در گردن و نواحی اطراف شود. این مشکلات عضلانی می‌توانند باعث ایجاد درد در ناحیه زیر گوش و گردن شوند. درواقع گرفتگی گردن از شایع ترین علائم دیسک گردن است که ممکن است عوارض دیگری نیز ایجاد کند.

درد زیر گوش و گردن می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشند که با دیسک گردن کاملا غیر مرتبط باشد. در ادامه چند دلیل احتمالی وجود دارد:

  • عفونت گوش: عفونت در گوش میانی می‌تواند باعث دردی شود که در اطراف گوش و گردن منتشر می‌شود.
  • اختلال عملکرد مفصل گیجگاهی فکی (TMJ): مشکلات مربوط به TMJ، که استخوان فک را به جمجمه متصل می‌کند، می‌تواند باعث دردی شود که در اطراف گوش احساس می‌شود و می‌تواند تا گردن گسترش یابد.
  • تنش یا فشار عضلانی: استفاده بیش از حد، وضعیت نامناسب یا تنش عضلانی در گردن و قسمت فوقانی پشت می‌تواند منجر به دردی شود که در زیر گوش و گردن احساس می‌شود.
  • لنفادنیت: التهاب غدد لنفاوی واقع در اطراف گردن می‌تواند باعث درد زیر گوش و ناحیه گردن شود.
  • مشکلات دندانی: عفونت دندان یا شرایطی دندان عقل نهفته می‌تواند باعث درد ارجاعی شود که در گردن و زیر گوش احساس می‌شود.
  • مشکلات ستون فقرات گردنی: شرایطی مانند اسپوندیلوز گردنی (تغییرات دژنراتیو در ستون فقرات)، فتق دیسک، یا اسپاسم عضلانی در گردن می‌توانند باعث دردی شوند که به ناحیه گردن و زیر گوش تابش می‌کند.

علت درد زیر گوش سمت چپ

درد زیر گوش چپ و در ناحیه گردن نیز می‌تواند به بیماری دیسک گردن و درگیری عصب نسبت داده شود و دلایل آن در ادامه بررسی شده است:

  • فتق دیسک: اگر دیسک در ستون فقرات گردنی در سمت چپ فتق یا برآمدگی داشته باشد، ممکن است به اعصاب مجاور فشار وارد کند. این فشرده‌سازی می‌تواند منجر به دردی شود که از گردن به زیر گوش چپ می‌رسد.
  • فشرده سازی ریشه عصبی: هنگامی که فتق دیسک یا خار استخوانی یک ریشه عصبی در ستون فقرات گردنی را فشرده می‌کند، می تواند باعث درد، سوزن سوزن شدن، بی‌حسی یا ضعف شود. در این حالت، عصب آسیب‌دیده ممکن است درد را به سمت چپ گردن و زیر گوش بتاباند.
  • رادیکولوپاتی گردنی: رادیکولوپاتی گردنی به تحریک یا فشرده شدن یک ریشه عصبی در ستون فقرات گردنی اشاره دارد. اگر ریشه عصبی در سمت چپ تحت تاثیر قرار گیرد، می‌تواند منجر به درد گردن و درد زیر گوش چپ شود.

به غیر از درد، علائم دیگری که ممکن است با بیماری دیسک گردن و درگیری عصبی همراه باشد شامل سفتی گردن، محدودیت دامنه حرکتی، ضعف عضلانی، احساس سوزن سوزن شدن یا بی‌حسی است.

علت درد زیر گوش سمت راست

درد زیر گوش راست و در ناحیه گردن می‌تواند مربوط به بیماری دیسک گردن و درگیری عصب باشد. دلایل ایجاد دیسک گردن و گوش درد در سمت راست، مشابه با درد گوش چپ است و تنها اعصاب مختلفی در گردن و گوش درگیر می‌شوند. اگر اعصاب سمت راست نخاع درگیر شوند، گوش راست دچار آسیب خواهد شد.

دیسک گردن و سوت کشیدن گوش

معمولا هیچ ارتباط مستقیمی بین بیماری دیسک گردن و سوت کشیدن گوش (وزوز گوش) وجود ندارد. با این حال، چند ارتباط غیرمستقیم احتمالی وجود دارد که ممکن است توضیح دهد که چرا برخی افراد هر دو شرایط را به طور همزمان تجربه می‌کنند:

  • درد ارجاعی: بیماری دیسک گردن می‌تواند باعث ایجاد درد در ناحیه گردن، سر و حتی گوش شود. در برخی موارد، این درد ارجاعی ممکن است باعث تحریک گوش و منجر به سوت کشیدن گوش شود.
  • تنش و اسپاسم عضلانی: در بیماری دیسک گردن، عضلات اطراف گردن و قسمت فوقانی پشت ممکن است منقبض یا دچار اسپاسم شوند. از خطرات گرفتگی گردن تاثیر آن بر ساختارهای اطراف از جمله گوش است. تنش و اسپاسم به طور غیر مستقیم می‌توانند باعث سوت کشیدن گوش شوند.
  • عوامل خطر مشترک غیرمستقیم: بیماری دیسک گردن و وزوز گوش هر دو می‌توانند عوامل خطر زمینه‌ای مشابهی داشته باشند، مانند افزایش سن، ضربه، یا تغییرات دژنراتیو در ستون فقرات. این عوامل خطر مشترک ممکن است در بروز هر دو بیماری در برخی افراد نقش داشته باشند، اما این ارتباط ثابت نشده است.

توجه به این نکته مهم است که وزوز گوش می تواند علل بالقوه مختلفی داشته باشد، از جمله قرار گرفتن در معرض صداهای بلند، عفونت گوش، برخی داروها یا سایر شرایط پزشکی غیر مرتبط با بیماری دیسک گردن. اگر سوت گوش یا هر شکلی از وزوز گوش را تجربه می‌کنید، توصیه می‌شود برای ارزیابی جامع و تشخیص مناسب با یک متخصص گوش و حلق و بینی مشورت کنید.

پیشنهاد مطالعه: آیا دیسک گردن خوب میشود؟

درمان دیسک گردن و گوش درد

درمان بیماری دیسک گردن و گوش درد به علت زمینه‌ای و شدت بیماری بستگی دارد. جلوگیری از دیسک گردن می‌تواند عوارض دیگر مانند درد گوش را نیز کاهش داده و از بین ببرد. در ادامه برخی از گزینه‌های رایج درمانی آورده شده است:

بیماری دیسک گردن:

  • اقدامات محافظه‌کارانه: درمان‌های غیرجراحی ممکن است شامل استراحت، فیزیوتراپی، ورزش برای دیسک گردن، اصلاح وضعیت بدنی، داروهای ضد درد، شل کننده‌های عضلانی و استفاده از آب درمانی برای دیسک گردن باشد. همچنین باید بدانید چه کارهایی برای دیسک گردن ضرر دارد و از انجام این کارها خودداری کنید.
  • تزریق درمانی: تزریق استروئید اپیدورال یا تزریق بلوک عصبی می‌تواند به کاهش التهاب و تسکین درد کمک کند.
  • جراحی: اگر اقدامات غیرتهاجمی درد را تسکین ندهند، جراحی ستون فقرات مانند دیسککتومی، فیوژن ستون فقرات یا تعویض دیسک مصنوعی ممکن است در نظر گرفته شود. این تصمیم بر اساس شرایط خاص فرد و با مشاوره با متخصص ستون فقرات گرفته می‌شود. مراقبت های بعد از جراحی دیسک گردن نیز توسط پزشک به بیمار آموزش داده می‌شوند.

درمان گوش درد:

  • درمان بیماری دیسک گردن: درمان بیماری زمینه‌ای دیسک گردن ممکن است به کاهش درد ناشی از گوش کمک کند. بنابراین، پیروی از درمان‌های ذکر شده در بالا می‌تواند به طور غیرمستقیم درد گوش را در برخی موارد کاهش دهد.
  • درمان‌های مخصوص گوش: اگر درد گوش ادامه پیدا کرد یا با بیماری دیسک گردن ارتباطی نداشت، مراجعه به یک متخصص گوش و حلق و بینی توصیه می‌شود. این پزشک ممکن است درمان‌هایی مانند داروها، حذف جرم گوش، درمان آنتی بیوتیکی (برای عفونت گوش) یا سایر درمان‌های خاص برای گوش درد را توصیه کنند.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
dryazadanpanahi

دکتر یزدان پناهی

دانش‌اموخته‌ دانشگاه شهید بهشتی تهران. رتبه برتر بورد تخصصی جراحی مغز و اعصاب. سابقه ۷ سال انجام اعمال پیچیده قاعده جمجمه و تومور های‌مغزی و نخاع , سابقه ۷ سال اعمال پیچیده ستون فقرات

پست های مرتبط

تغذیه مناسب برای دیسک گردن
ستون فقرات و نخاع

تغذیه مناسب برای دیسک گردن

دیسک گردن از شایع‌ترین بیماری‌ها میان میان‌سالان و سالمندان است و حتی جوانان هم به دلیل عادت‌های نادرست به آن دچار می‌شوند. برای جلوگیری از

ادامه مطلب »
درمان دیسک گردن بدون جراحی
ستون فقرات و نخاع

درمان دیسک گردن بدون جراحی

دیسک گردن یکی از شایع‌ترین بیماری‌ها مخصوصا بین سالمندان است که به شکل طبیعی با افزایش سن رخ می‌دهد. روش‌های درمانی مختلفی برای درمان دیسک

ادامه مطلب »

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت ، استفاده از سرویس ریکپچای گوگل الزامی است که منوط به خط مشی رازداری و شرایط استفاده گوگل است.