جراحی دیسک کمر با لیزر

پیشرفت علم پزشکی در دهه های اخیر باعث شده تا روش های جراحی به سمت کم تهاجمی بودن پیشروی کنند. این مساله از نظر کمتر شدن عوارض پس از جراحی و کوتاه شدن دوران بهبودی اهمیت بسیاری دارد. در این بین انجام انواع جراحی مغز و اعصاب با لیزر از جایگاه ویژه ای برخوردار است. علت این موضوع، به حساسیت اعصاب و ساختار مغز مربوط می شود.

جراحی دیسک کمر با لیزر یکی از مهم ترین جراحی های مغز و اعصاب است که در سال های اخیر رواج پیدا کرده است. علاوه بر آن، یک جراح مغز و اعصاب از لیزر و ابزار وابسته به آن برای درمان تنگی کانال نخاعی، بیماری دژنراتیو دیسک کمر، برداشتن یا کوچک کردن بافت های آسیب دیده، حذف اعصاب علامت دار، خارهای استخوانی و درمان بیرون زدگی یا فتق دیسک کمر کمک می گیرد.

جراحی دیسک کمر با لیزر مزایای زیادی دارد. یکی از مهم ترین مزایای انجام انواع جراحی مغز و اعصاب با لیزر، کاهش درد ناشی از جراحی است. همچنین، این نوع جراحی ها با ایجاد یک یا چند برش ریز قابل انجام هستند. بنابراین اسکار ناشی از جراحی بسیار ناچیز بوده و در بسیاری از موارد جای زخمی باقی نمی ماند. کاهش دوران نقاهت بیمار به دلیل کم تهاجمی بودن جراحی، از مزیت های مهم دیگر جراحی های مغز و اعصاب با لیزر مخصوصا جراحی دیسک کمر با لیزر به حساب می آید.

جراحی دیسک کمر با لیزر
محتوا نمایش

چرا جراحی دیسک کمر با لیزر مفید است؟

دیسک کمر نوعی ضربه گیر برای مهره های کمر محسوب می شود که در برابر ضربه، حرکات ناگهانی و چرخش شدید، از مهره های مجاور خود محافظت می کند. حال اگر در اثر سانحه یا سقوط از ارتفاع، بیرون زدگی دیسک کمر رخ دهد، یک فشار اضافی بر نخاع وارد می گردد. درد شدید در ناحیه کمر و پاها از علائم اصلی این اختلال است. بنابراین لازم است فرد برای درمان و کاهش درد خود اقدام نماید.

انجام جراحی دیسک کمر از روش های درمانی اصلی برای رفع بیرون زدگی دیسک کمر است. این جراحی شامل برداشتن قسمت های بیرون زده دیسک و یا حذف کامل دیسک آسیب دیده، خواهد بود. امروزه در بسیاری از موارد، انجام جراحی دیسک کمر با لیزر به درمان بهتر و بهبودی سریع تر بیماران کمک می کند.

علت استفاده از لیزر در جراحی دیسک کمر، کاهش شدت تهاجمی بودن روش جراحی است. در واقع، نور لیزر یک نور تقویت شده و کاملا متمرکز است. از این رو، هنگام تابیدن نور لیزر به ناحیه ای از بدن، تنها به همان قسمت برخورد می کند. این مساله از آسیب به بافت های مجاور پیشگیری خواهد کرد. به این ترتیب، وقتی نور لیزر به یک دیسک بیرون زده تابانده می شود، عملا قسمت آسیب دیده درمان شده و بقیه قسمت ها دست نخورده باقی می مانند. در نتیجه عوارض جانبی کمتر می گردد و دوران نقاهت کاهش می یابد.
مزیت مهم دیگر انجام جراحی دیسک کمر با لیزر این است که برای جراحی نیازی به برش های بزرگ نیست. در اصل جراحی با لیزر تنها توسط برخی تجهیزات و لوله های ظریف انجام می گیرد. به همین دلیل ایجاد تعدادی برش ریز کافی است تا ابزار جراحی به بدن وارد شده و پزشک متخصص، به کمک آن ها جراحی را انجام دهد. این مزیت علاوه بر کاهش فشار وارد بر بافت های آسیب دیده، از ایجاد آسیب در بافت ها و عضلات سالم پیشگیری می کند. در نتیجه میزان درد، کبودی و تورم ناشی از جراحی کاهش یافته و دوران نقاهت بیمار کوتاهتر خواهد بود.

جراحی دیسک کمر با لیزر

جراحی دیسک کمر با لیزر چگونه است؟

با توجه به پیشرفت‌های حاصل شده در زمینه‌ی پزشکی و استفاده‌ی روز افزون از لیزرها در مقولات مختلف، این ابزارها یکی از روش‌های پرکاربرد در حیطه جراحی ستون فقرات محسوب می‌شوند و با کمک آن‌ها می‌توان مشکلات مرتبط با دیسک کمری و دیسک گردن را برطرف نمود. در حال حاضر، بیش‌تر روش‌های جراحی دیسک کمری، به صورت همان روش‌های سنتی و تهاجمی است ولی با توجه به مفید واقع شدن لیزرها در جراحی دیسک کمر، استفاده از آن‌ها رو به افزایش است.

دیسک یک ساختار حلقوی از جنس غضروف است که در بین مهره‌ها واقع شده است. اگر این دیسک دچار بیرون‌زدگی گردد، بر روی نخاع و اعصاب مجاور آن فشار وارد می‌کند و منجر به ایجاد درد در کمر و پاها و همچنین ضعف و بی‌حسی در پاها می‌شود. بخش عمده‌ای از حجم دیسک‌ متشکل از آب است. با کمک انرژی گرمایی تولید شده توسط لیزر، می‌توان آب موجود در دیسک را تبخیر کرد و حجم دیسک را کاهش داد تا علائم فشار بر روی اعصاب نخاعی برداشته شود.

آیا جراحی دیسک کمر با لیزر برای بیمار دردناک است؟

در جراحی دیسک کمر با لیزر، پزشک متخصص مغز و اعصاب به کمک نور متمرکز لیزر، قسمت های آسیب دیده دیسک را خارج می کند. در نتیجه فشار ناشی از بیرون زدگی دیسک کمر، بزرگ شدن رباط یا فتق دیسک از بین رفته و درد بیمار کاهش می یابد. اما حال سوال این است که آیا جراحی دیسک کمر با لیزر دردناک است؟

یکی از مزایای مهم جراحی دیسک کمر با لیزر، کم تهاجمی بودن آن است. در واقع، در گذشته، جراحی دیسک کمر از طریق جراحی باز و برش های گسترده انجام می گرفت. اما امروزه، برای انجام جراحی دیسک کمر با لیزر تنها کافی است تا جراح یک یا چند برش ریز ایجاد کند. در نهایت ابزار جراحی از طریق این برش ها به محل تحت درمان وارد شده و بیرون زدگی دیسک را از بین می برد. کوچک بودن برش های جراحی باعث می شود تا درد و خونریزی حین عمل جراحی به شدت کاهش یابد. البته این موضوع بر کاهش عوارض ناشی از جراحی نیز تاثیرگذار بوده و دوران بهبودی بیمار را به حداقل می رساند.

درد در جراحی دیسک کمر با لیزر

جراحی بسته دیسک کمر با لیزر

در جراحی بسته دیسک کمر با لیزر، از ناحیه‌ی کمر، یک لوله‌ی باریک (شبیه به لوله‌های اندوسکوپی) را وارد بدن فرد می‌کنند. در راس این لوله یک ساختار بُرنده (شبیه به یک سوزن)  قرار دارد که دیسک را می‌شکافد و وارد دیسک می‌شود. همچنین در راس این لوله، یک عدد لیزر واقع شده است که با انرژی گرمایی‌ای که دارد، آب موجود در دیسک را تبخیر می‌کند و منجر به کاهش حجم آن می‌گردد. همانظور که گفته شد، به دنبال این کاهش حجم، فشار وارد بر اعصاب برداشته می‌شود و علائم بیمار بهبود می‌یابد.

مزایای جراحی دیسک کمر با لیزر

جراحی دیسک کمر با لیزر، نسبت به جراحی‌های متداولی که مورد استفاده قرار می‌گیرند، تهاجم کمتری دارد و درنتیجه خطرات، عوارض و مدت زمان بستری پس از عمل در این نوع از جراحی کمتر از روش‌های قدیمی‌تر است.

برخی از عوارض ناشی از جراحی‌های تهاجمی عبارتند از:

  1. خونریزی: در حین جراحی دیسک کمر، ممکن است که فرد دچار خونریزی گردد. احتمال بروز این خونریزی‌ها در کل زیاد نیست ولی در صورتی که شدید باشد، می‌تواند خطرناک باشد.
  2. عفونت: شایع‌ترین عارضه‌ای که به دنبال جراحی دیسک کمر به وجود می‌آید، عفونت است که منجر به قرمزی، تورم، درد و خروج چرک از محل جراحی می‌گردد. این بیماران ممکن است که دچار تب شوند.
  3. پارگی سخت شامه و نشت مایع مغزی نخاعی (CSF): در اطراف مغز و نخاع یکسری پرده‌های محافظت کننده به نام مننژ وجود دارند که وظیفه حفاظت از مغز و نخاع را بر عهده دارند؛ در زیر این پرده‌ها، مایعی به نام مایع مغزی نخاعی ((CSF در جریان است که نقش تغذیه مغز و نخاع را بر عهده دارد. به دنبال جراحی، ممکن است که سخت شامه (خارجی‌ترین لایه) دچار پارگی شود و این مایع به بیرون نشت کند. در چنین مواردی این بیماران ممکن است که دچار سردرد، سرگیجه، تهوع، استفراغ و بی‌حالی شوند. سردرد این بیماران معمولا در هنگام ایستادن تشدید می‌گردد و به دنبال دراز کشیدن بهبود می‌یابد.
  4. آسیب به نخاع و اعصاب نخاعی: بدلیل ارتباط تنگاتنگی که دیسک‌های مهره‌ای با نخاع و اعصاب منشا گرفته از آن دارند، ممکن است که به دنبال جراحی به این ساختارها آسیب وارد گردد. در چنین مواردی ممکن است که بیمار دچار بی‌حسی، ضعف و فلجی در اندام تحتانی گردد. همچنین ممکن است که دچار بی‌اختیاری در دفع ادرار و اجابت مزاج گردد. احتمال بروز این عوارض (البته به شرطی که عمل به طرز درست و اصولی صورت گیرد)، کم است ولی در صورتِ ایجاد شدن، نقایص ایجاد شده به صورت مادام‌العمر پابرجا خواهد ماند.

احتمال بروز این عوارض در جراحی دیسک کمر با لیزر نیز وجود دارد؛ ولی نسبت به جراحی‌های تهاجمی بسیار کمتر است و یکی از دلایلی که میزان توجه به این نوع از جراحی به صورت روز افزون رو به افزایش است، همین موضوع است.

همچنین در روش جراحی دیسک کمر با لیزر، بیمار خیلی زودتر می‌تواند به زندگی معمولی خود باز گردد و فعالیت‌های روزمره خود را از سر بگیرد (البته لازم به ذکر است که زمان بازگشت به شروع فعالیت‌های روزمره، منوط به دستور پزشک می‌باشد و شروع این فعالیت‌ها باید به صورت تدریجی باشد). مدت زمان بستری در بیمارستان در این نوع از روش جراحی، کوتاه تر از جراحی‌های کلاسیک است. این بیماران معمولا چند ساعت در بیمارستان بستری و سپس ترخیص می‌شوند؛ این در حالی است که در مورد جراحی‌های تهاجمی، مدت زمان بستری حداقل یک یا دو روز می‌باشد.

متاسفانه یکی از معایب مرتبط با جراحی دیسک کمر با لیزر این است که احتمال عود در این نوع از جراحی بیش‌تر (حدود 40%) است؛ لذا اگر فرد در 6 ماه اول پس از جراحی با لیزر دچار عود شود، این بار باید تحت عمل جراحی باز قرار گیرد تا دیسک آسیب دیده کاملا خارج گردد و به جای آن، دیسک مصنوعی (پروتز) کار گذاشته شود. ولی اگر بیش از 6 ماه از لیزر قبلی گذشته باشد، بیمار می‌تواند مجددا تحت جراحی با لیزر قرار گیرد.

زمان بهبودی جراحی دیسک کمر با لیزر چقدر است؟

افرادی که تحت جراحی دیسک کمر با لیزر (و البته کلیه جراحی هایی که به ناحیه ستون فقرات مربوط می شود) قرار می گیرند، لازم است تا 6 هفته مراقبت های اولیه را انجام دهند. در واقع، بهبودی این افراد تا 6 هفته به طول می انجامد. این در حالی است که برای بهبودی جراحی های سنتی لازم است فرد به مدت 3 تا 6 ماه تحت نظر باشد. به این ترتیب، بهتر است تا جایی که شرایط بیمار و وضعیت ستون فقرات وی اجازه می دهد، انواع جراحی دیسک کمر یا جراحی های مغز و اعصاب را با لیزر انجام داد. زیرا این کار زمان بهبودی را به طور قابل توجهی کاهش می دهد.

مراقبت‌های بعد از جراحی دیسک کمر با لیزر

معمولا درد کمر و پاها، چند ساعت پس از جراحی با لیزر برطرف می‌شود ولی در مواردی ممکن است که این اثر پس از یک ماه مشاهده شود؛ به همین دلیل، در این بازه‌ی زمانی، از انجام فعالیت‌هایی که برای دیسک کمر ضرر دارد (مثل نشستن طولانی مدت، ایستادن طولانی مدت، خم شدن به جلو و…) باید پرهیز کرد. همچنین در این بازه زمانی از انجام ورزش‌های سنگین (مثل دویدن و بدن‌سازی) و رانندگی باید پرهیز نمود.

در مواردی ممکن است که بعد از عمل، برای بیمار استراحت مطلق به مدت 24 الی 48 ساعت تجویز شود. استراحت مطلق نباید از این مدت طولانی‌تر شود چون منجر به بروز عوارضی مثل پوکی استخوان، ضعف عضلانی، کاهش کارکرد قلبی ریوی و… می‌گردد و بهبودی را به تعویق می‌اندارد.

مراقبت‌های بعد از جراحی دیسک کمر با لیزر

 برای کاهش درد در این بازه‌ی زمانی می‌توان از یکسری مسکن‌ها استفاده نمود. داروهایی مثل دیکلوفناک، ایبوپروفن، ملوکسی‌کام، پیروکسی‌کام، آمپول دگزامتازون و… نمونه‌هایی از این مسکن‌ها می‌باشد که به وفور مورد استفاده قرار می‌گیرد.

شایع‌ترین عارضه جراحی دیسک کمر با لیزر، عفونت دیسک است که به آن دیسکیت (Diskitis)  می‌گویند. در نتیجه پس از عمل جراحی، باید حتما محل جراحی را مرتبا ضدعفونی و بانداژ کرد تا از ایجاد این عارضه جلوگیری به عمل آید. همچنین استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها به منظور پیشگیری از عفونت (سفالکسین 500 میلی‌گرم، هر 6 ساعت به مدت 10 روز) توصیه می‌شود.

همچنین بیمار تا 48 ساعت نباید استحمام کند و بهتر است که تا دو هفته از توالت فرنگی استفاده نماید و از تلاش بیش از حد برای اجابت مزاج خودداری کند. در صورتی که بیمار مبتلا به یبوست باشد، باید برای بیمار داروهای ملین تجویز گردد؛ چون یبوست منجر به افزایش تلاش برای اجابت مزاج می‌گردد و این افزایش تلاش، با افزایش فشار داخل شکمی باعث وارد آمدن فشار به دیسک کمر می‌گردد و می‌تواند منجر به بیرون‌زدگی مجدد آن شود.

غیر از جراحی دیسک کمر با لیزر، چه اختلالات عصبی را می توان با لیزر درمان کرد؟

جراحی دیسک کمر با لیزر یکی از رایج ترین انواع جراحی مغز و اعصاب است. با این حال، اختلالات دیگری نیز وجود دارند که به کمک جراحی با لیزر قابل درمان هستند. در این قسمت از مقاله به بررسی برخی از این بیماری ها و ناهنجاری ها خواهیم پرداخت.

جراحی اختلالات عصبی با لیزر

در چه صورتی می توان از روش جراحی دیسک کمر با لیزر استفاده نمود؟

مزایای کاربرد لیزر در جراحی های مغز و اعصاب باعث شد تا به تدریج استفاده از آن فراگیرتر شود. به طوری که انجام جراحی مغز و اعصاب با لیزر در همه موارد زیر بلامانع است:

البته این امکان وجود دارد که بهبود برخی بیماری ها با روش های جراحی سنتی موثرتر باشد. برای مثال، جراحی دیسک دژنراتیو معمولا بهتر است با روش جراحی باز، انجام گیرد. اما در مواردی که فرد شرایط انجام جراحی با لیزر را داشته باشد، استفاده از آن معقول خواهد بود. از مزایای انجام انواع جراحی مغز و اعصاب با لیزر و یا انجام جراحی دیسک کمر با لیزر می توان به موارد زیر اشاره کرد:

روش جراحی دیسک کمر با لیزر

البته انجام جراحی دیسک کمر با لیزر یا کاربرد لیزر در انواع جراحی های مغز و اعصاب، ممکن است عوارضی نیز در پی داشته باشند. برای مثال، برای مشاهده نتیجه جراحی ممکن است زمان طولانی تری نیاز باشد. همچنین برای افرادی که تحت جراحی دیسک کمر با لیزر قرار می گیرند، امکان ایجاد اختلالات عملکردی وجود دارد. از سوی دیگر، کاربرد لیزر در انواع جراحی های مغز و اعصاب برای همه افراد مقدور نیست.

نکته ای که باید درباره انجام انواع جراحی مغز و اعصاب با لیزر در نظر داشته باشید این است که این جراحی ها باید با دقت و حساسیت بالایی انجام گیرند. به همین دلیل لازم است بیماران همواره به دنبال انتخاب بهترین پزشک متخصص و جراح مغز و اعصاب باشند. هر چه تجربه پزشک در زمینه انجام جراحی دیسک کمر با لیزر و دیگر جراحی های مغز و اعصاب بیشتر باشد، اقدام برای جراحی مطمئن تر و نتیجه حاصل از جراحی رضایت بخش تر خواهد بود.

همواره به خاطر داشته باشید که از دید دکتر محمود یزدان پناهی و بسیاری از پزشکان متخصص مغز و اعصاب، انجام جراحی مغز و اعصاب با لیزر لزوما مفید نیست و به همان نسبت نیز جراحی باز همیشه پرخطر نخواهد بود. زیرا در صورتی که انواع جراحی مغز و اعصاب با لیزر توسط یک پزشک بی تجربه انجام گیرد، عوارضی به مراتب شدیدتر از جراحی سنتی خواهد داشت. از سوی دیگر انجام یک جراحی باز توسط یک پزشک حاذق و مجرب، نتیجه ای مطمئن برای فرد در پی دارد.

انجام جراحی مغز و اعصاب با لیزر ؛ جراحی خارهای استخوانی با لیزر

خارهای استخوانی عبارت اند از زایده های استخوانی که در امتداد لبه استخوان های بدن شکل می گیرند. این زایده ها عمدتا در مفاصل و در محل اتصال استخوان ها به یکدیگر ایجاد می گردند. یکی از انواع موقعیت های خارهای استخوانی، تشکیل خار استخوانی بر روی مهره های کمر است.

درمان خارهای استخوانی عمدتا از طریق استفاده از کفش مناسب و یا به کار بردن برخی آرتزهای شخصی سازی شده برای عضلات پا و ساق پا انجام می شود. اما لازم است بدانید که در صورت عدم دریافت نتیجه رضایت بخش، می توان از روش جراحی خار استخوانی با لیزر نیز استفاده نمود.

در جراحی خار استخوانی با لیزر، از لیزر با قدرت پایین استفاده می شود. فرکانس این نوع لیزر در محدوده نور قرمز و نزدیک به مادون قرمز است. این نوع لیزر کمک می کند تا سرعت بهبودی طبیعی بدن افزایش پیدا کند. البته لازم است بدانید که لیزر درمانی با لیزر توان کم، تنها برای رفع خارهای استخوانی نیست. این گونه لیزرها را برای درمان آسیب های عصبی و یا آسیب تاندون ها، پوست و استخوان ها نیز به کار می برند. آمار نشان می دهند که لیزر درمانی با لیزرهای سطح پایین، سرعت بهبودی خارهای استخوانی را تا 70 درصد افزایش می دهد.

انجام جراحی مغز و اعصاب با لیزر ؛ جراحی دیسک دژنراتیو با لیزر

بیماری دیسک دژنراتیو به معنای فرسودگی دیسک کمر و افزایش اصطکاک بین مهره های کمر است. این نوع اختلال باعث می شود تا افراد در انجام کارهای روزانه خود با مشکل مواجه گردند. استفاده بیش از حد از مهره های کمر و یا بالا رفتن سن اصلی ترین علت ایجاد بیماری دیسک دژنراتیو کمر هستند. این اختلال معمولا با انجام اقدامات محافظه کارانه مانند فیزیوتراپی یا دارو درمانی بهبود می یابد. با این حال، گاهی شدت بیماری چنان زیاد است که باید از طریق جراحی برای درمان آن اقدام نمود.

جراحی دیسک دژنراتیو با لیزر

برخی از مهم ترین روش هایی که برای جراحی دیسک دژنراتیو به کار می روند، عبارت اند از:

از آن جا که فرسودگی دیسک می تواند فشار وارد بر نخاع و رشته های عصبی را افزایش دهد، بنابراین طی جراحی باید این فشار کاهش پیدا کند. به همین دلیل، در هر یک از این روش ها لازم است بخش هایی از دیسک یا بافت های مجاور آن برداشته و یا اصلاح شوند.

لازم است بدانید که گاهی ترکیبی از این روش ها باید برای بیمار در نظر گرفته شوند. در هر حال، امکان انجام جراحی دیسک کمر با لیزر به کمک هر یک از این روش ها وجود دارد. در واقع، لیزر به کمک نورهای متمرکز می تواند قسمت های فرسوده را حذف کند. در نتیجه فشار وارد بر رشته های عصبی به حداقل رسیده و دردهای عصبی بهبود می یابند.

انجام جراحی مغز و اعصاب با لیزر ؛ جراحی فتق دیسک با لیزر

بیرون زدگی دیسک کمر یا گردن به معنای خارج شدن دیسک از جای خود و افزایش فشار وارد بر کانال نخاعی است. این مساله باعث می شود تا فرد در ناحیه آسیب دیده احساس درد شدید داشته باشد. حال اگر بیرون زدگی به حدی باشد که منجر به پارگی دیسک شود، بسیار خطرناک تر خواهد بود. به طوری که در صورت عدم درمان به موقع، امکان فلج فرد وجود دارد. این حالت را فتق دیسک می نامند که حالت شدیدتری از بیرون زدگی دیسک کمر یا دیسک گردن است.

برای درمان فتق دیسک کمر لازم است فرد تحت عمل جراحی دیسک کمر با لیزر یا جراحی باز کمر قرار گیرد. انجام این جراحی با کمک لیزر، کم تهاجمی تر و اثربخش تر خواهد بود. در واقع، تابش نور لیزر به محل دیسک آسیب دیده کمک می کند تا بیرون زدگی یا پارگی ایجاد شده دقیقا به صورت موضعی درمان گردد. در نتیجه احتمال آسیب به بافت های سالم در مجاورت آن به شدت کاهش یافته و درمان تسریع خواهد شد.

انجام جراحی مغز و اعصاب با لیزر ؛ جراحی تنگی کانال نخاعی با لیزر

تنگی کانال نخاعی به معنای کاهش فضای داخل ستون فقرات است که فشار وارد بر نخاع و رشته های عصبی را تشدید می کند. تنگی کانال نخاعی عمدتا در ستون فقرات گردنی یا ستون فقرات کمری رخ می دهد. در نتیجه فرد در آن ناحیه احساس درد داشته و ممکن است در انجام فعالیت های روزانه و یا حرفه ای خود دچار مشکل گردد. سوزن سوزن شدن، بی حسی و ضعف عضلانی از علائم این اختلال هستند که به تدریج شدت می یابند.

علت اصلی بروز تنگی کانال نخاعی ابتلا به آرتریت در ستون فقرات و سایش یا پارگی آن است. در مواردی که تنگی کانال شدید باشد، فرد باید تحت جراحی کانال نخاعی با لیزر یا روش های دیگر قرار گیرد. طی جراحی کانال نخاعی با لیزر، فضای داخل ستون فقرات افزایش پیدا می کند. به این ترتیب، فشار وارد بر نخاع کمتر شده و عوارض ناشی از تنگی کانال بهبود می یابند. البته این نکته را در نظر داشته باشید که جراحی کانال نخاعی با لیزر تنها برای کاهش فشار وارد بر اعصاب بوده و بیماری آرتریت همچنان باقی خواهد ماند.

جراحی تنگی کانال نخاعی با لیزر

انجام جراحی مغز و اعصاب با لیزر ؛ درمان بیماری مفصل فاست با لیزر

مهره های کمر از طریق مفاصل خاصی تحت عنوان فاست ها به یکدیگر متصل می شوند. این مفاصل، شامل هزاران عصب هستند. به همین دلیل، آسیب به هر یک از آن ها می تواند درد شدیدی را برای فرد در پی داشته باشد. مفاصل فاست به دلایل مختلفی می توانند فرسوده شده و یا پاره شوند. این حالت باعث حالت نیشگون گرفتن در نخاع شده و ناحیه آسیب دیده را دردناک می سازد. استفاده از روش های غیرجراحی به کاهش علائم و درد ناشی از بیماری کمک می کند. با این حال، در بسیاری از موارد لازم است افراد تحت جراحی مفصل فاست با لیزر قرار گیرند.

ابلیشن حرارتی یکی از روش های انجام جراحی مفصل فاست است که روشی کم تهاجمی به حساب می آید. طی جراحی مفصل فاست با روش ابلیشن حرارتی، از لیزر برای تمیز کردن مفاصل فاست استفاده می شود. همچنین اعصاب ناحیه آسیب دیده به کمک لیزر حذف می گردند تا درد بیمار کاهش یابد.

برای جراحی مفصل فاست با لیزر لازم است از لیزر فیبر نوری استفاده شود. برای انجام این نوع جراحی، نیازی به بیهوشی عمومی نبوده و هیچ گونه اسکاری نیز پس از جراحی باقی نخواهد ماند. از دیدگاه پزشکان متخصص مغز و اعصاب از جمله دکتر محمود یزدان پناهی، جراحی مفصل فاست با لیزر یا ابلیشن حرارتی مفصل فاست بهترین گزینه برای جایگزین کردن جراحی باز (سنتی) کمر خواهد بود.

منظور از لیزر ابلیشن در جراحی های مغز و اعصاب چیست؟

کاربرد لیزر در درمان بیماری های مغز و اعصاب تنها به ناحیه ستون فقرات محدود نمی شود. بلکه بسیاری از درمان های ناحیه مغز نیز با کمک لیزر قابل درمان هستند. برای مثال، لیزر ابلیشن یک روش جراحی برای درمان انواع خاصی از بیماری صرع و رفع تومورهای مغزی است. در واقع، تمرکز نور لیزر در یک نقطه مشخص باعث می شود تا گرمای زیادی در محل تابش ایجاد گردد. در نتیجه، ضایعه ایجاد شده با کمترین آسیب به بافت های مجاور از بین خواهد رفت. لیزر ابلیشن عمدتا در درمان بیماری هایی مانند موارد زیر مورد استفاده قرار می گیرد:

لیزر ابلیشن در جراحی های مغز و اعصاب
  • بیماری اسکلروز مزیال تمپورال
  • بیماری هامارتوم هیپوتالاموس
  • بیماری دیسپلازی قشر
  • بیماری اسکلروز لوله ای
  • تومورهای مغزی مانند تومورهیپوفیز

جراحی مغز و اعصاب با لیزر به روش لیزر ابلیشن را می توان در مواردی که استفاده از روش های سنتی خطرناک یا غیرممکن است، به کار برد. برای افرادی که با دردهای مزمن روبرو می شوند نیز جراحی لیزر ابلیشن با روش سینگولوتومی توصیه می شود.

این نکته را در نظر داشته باشید که در هنگام انجام جراحی لیزر ابلیشن لازم است پزشک جراح همواره شرایط بیمار را از طریق MRI تحت کنترل داشته باشد. در واقع، در هنگام تعیین محل تابش لیزر، پزشک باید از طریق MRI محل صحیح آن را بررسی نماید.

هزینه جراحی دیسک کمر با لیزر

با توجه به محل و شدت آسیب و همچنین با توجه به دفترچه درمانی‌ای که از آن استفاده می‌کنید، هزینه درمان شما متفاوت خواهد بود. با مراجعه به پزشک مدنظر خود، می‌توانید از هزینه جراحی مطلع شوید.

منابع: