دیسک کمر در بارداری

دیسک کمر در بارداری

به طور کلی درد کمر، یکی از شایع‌ترین عارضه‌ها در بارداری است که ممکن است مرتبط با دیسک کمر در بارداری باشد. در این دوران به دلیل افزایش وزن در یک دوره کوتاه و تغییرات توزیع وزن و حالت بدن، عضلات و ستون فقرات تحت فشار بیش‌تری قرار می‌گیرند. این عامل در نهایت باعث ایجاد علائم دیسک کمر در بارداری می‌شود و زندگی را برای زن باردار سخت‌تر می‌کند. ما در این مقاله به بررسی دیسک کمر در بارداری پرداخته‌ایم.

دکتر محمود یزدان پناهی از بهترین متخصصان و جراحان ستون فقرات در کشور است که بهترین درمان‌ها و راهکارها را به افراد مبتلا به دیسک کمر ارائه می‌دهد. دکتر یزدان پناهی با تیمی تشکیل‌شده از پزشکان حرفه‌ای، از بهترین پزشک‌ها در زمینه بیماری‌های ستون فقرات مانند دیسک کمر هستند. برای دریافت اطلاعات بیش‌تر و مشاهده ویدئو هایی در این زمینه می توانید پیج اینستاگرام دکتر یزدان پناهی را دنبال کنید.

مشاوره با دکتر یزدان پناهی

دیسک کمر در بارداری و زایمان

دیسک کمر در بارداری می‌تواند چالش‌هایی را به همراه داشته باشد، اما با مراقبت و مدیریت مناسب، اکثر زنان می‌توانند بارداری و زایمان سالمی را تجربه کنند. در ادامه نکاتی راجع به درد کمر و لگن در بارداری عنوان کرده‌ایم:

  • افزایش فشار: بارداری به دلیل تغییر در وضعیت و توزیع وزن بدن، فشار بیش‌تری را به کمر وارد می‌کند. این فشار بیش‌تر می‌تواند علائم دیسک کمر خفیف در بارداری مانند کمردرد و سیاتیک را تشدید کند.
  • درمان‌های دیسک کمر در بارداری: رویکردهای غیرجراحی مانند فیزیوتراپی، ورزش، گرما و سرما درمانی و ماساژهای دوران بارداری معمولا گزینه‌های درمانی اولیه برای به حداقل رساندن درد و بهبود تحرک در بارداری هستند.
  • ملاحظات دارویی: بسیاری از داروهای مورد استفاده برای کنترل درد در دوران بارداری بی‌خطر نیستند. بسیار مهم است که با متخصصان مشورت کنید تا بهترین دارو را برای مدیریت علائم مصرف کرد و از رسیدن آسیب به جنین دوری کنید.
  • زایمان: فرآیند زایمان می‌تواند برای زنان مبتلا به بیماری دیسک کمر چالش برانگیز باشد. مرحله هل دادن می‌تواند کمر را تحت فشار قرار دهد و به طور بالقوه باعث ناراحتی یا درد شود. ارتباط با متخصص زنان و زایمان در مورد وضعیت خود و بررسی موقعیت‌های مختلف زایمان یا تکنیک‌های مدیریت درد که ممکن است فشار روی کمر شما را کاهش دهد، ضروری است.
  • بهبودی پس از زایمان: پس از زایمان، تغییرات هورمونی و نیازهای فیزیکی مراقبت از نوزاد، می‌توانند به کمردرد کمک کنند. تمرینات پس از زایمان، حفظ وضعیت بدنی خوب و استفاده از مکانیک مناسب بدن هنگام بلند کردن و حمل کودک به مدیریت علائم کمک می‌کند.

دیسک کمر در بارداری و زایمان

آیا دیسک کمر در بارداری خطرناک است؟

دیسک کمر در بارداری خطر مستقیمی برای زایمان یا جنین ندارد. با این حال، می‌تواند باعث ناراحتی، درد و محدودیت در فعالیت‌های روزانه برای مادر باردار شود. این علائم رفاه کلی و کیفیت زندگی در دوران بارداری را تحت تاثیر قرار می‌دهند. در ادامه دلایل خطرناک بودن دیسک کمر در بارداری، گرفتگی عضلات کمر و رگ به رگ شدن کمر را شرح داده‌ایم:

  1. افزایش درد و ناراحتی: تغییرات هورمونی مرتبط با بارداری، افزایش وزن و تغییرات وضعیت بدن فشار مضاعفی را بر ستون فقرات وارد می‌کند و باعث ایجاد دیسک کمر و درد پاها، درد در کمر و پشت و سایر علائم می‌شوند. این افزایش فشار می‌تواند علائم دیسک کمر را بدتر کرده و منجر به درد مداوم، سیاتیک و مشکل در انجام فعالیت‌های روزانه شود
  2. گزینه‌های درمانی محدود: برخی از گزینه‌های درمانی که ممکن است برای بیماری دیسک کمر موثر باشند، مانند داروها یا جراحی ستون فقرات، ممکن است در دوران بارداری به دلیل خطرات احتمالی برای جنین قابل انجام نباشند.
  3. تاثیر بر تحرک و عملکرد فیزیکی: دیسک کمر در بارداری بر تحرک و عملکرد فیزیکی زن باردار تاثیر می‌گذارد. این عارضه ممکن است در انجام تمرین‌های دوران بارداری، حفظ یک سبک زندگی فعال یا انجام کارهای رورمزه اختلال ایجاد کند. این موارد علاوه بر چالش‌ها و دشواری‌های جسمی، بر روان زن باردار هم تاثیر می‌گذارند.
  4. تاثیر بر زایمان: در طول فرآیند زایمان، فشار وارد شده به کمر در هنگام انقباضات علائم دیسک کمر را تشدید می‌کند و باعث افزایش درد در بدن می‌شود. این درد زایمان را سخت‌تر می‌کند و ممکن است در نهایت باعث رسیدن آسیب به جنین شود.

آیا دیسک کمر در بارداری خطرناک است؟

علائم دیسک کمر در بارداری چیست؟

علائم دیسک کمر در بارداری می‌توانند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد و بارداری به دلیل تغییراتی که در بدن اتفاق می‌افتد، این علائم را تشدید می‌کند. برخی از علائم رایج دیسک کمر در بارداری در ادامه شرح داده شده‌اند:

  • کمردرد: درد مداوم یا مزمن در قسمت پایین کمر که ممکن است موضعی باشد یا به باسن و پاها انتقال پیدا کند.
  • سیاتیک: درد شدید و ناگهانی، سوزن سوزن شدن یا بی‌حسی که در امتداد مسیر عصب سیاتیک منتشر می‌شود و معمولا یک پا را درگیر می‌کند.
  • ضعف عضلانی: ضعف یا کاهش حس در ناحیه کمر، باسن یا پاها که انجام برخی حرکات یا فعالیت‌ها را دشوار می‌کند.
  • مشکل در راه رفتن یا ایستادن: درد یا ناراحتی که با راه رفتن یا ایستادن طولانی مدت بدتر می‌شود. این درد ایستادن از روی زمین و انجام فعالیت‌های روزمره را مختل می‌کند.
  • بی‌حسی: بی‌حسی یا گزگز در ناحیه کمر، باسن یا پاها که ممکن است به همراه درد غیر قابل تحمل باشد.
  • تغییر در وضعیت بدنی: افراد باردار مبتلا به دیسک کمر ممکن است وضعیت خود را برای جبران درد تغییر دهند که منجر به تغییر در تراز ستون فقرات و در نهایت تشدید ناراحتی می‌شود.

بهتر است از معاینات منظم پزشکی و آزمایشاتی مانند ام آر آی دیسک کمر استفاده کنید تا از سلامت جنین و خودتان اطمینان داشته باشید. تحت نظر پزشک بودن، بهترین کار در این دوران است. همچنین با پرهیز از انجام کارهایی که برای دیسک کمر ضرر دارد، زندگی خود را در این دوران راحت‌تر کنید.

خواندن این مطلب نیز به شما توصیه می شود:

آیا دیسک کمر خوب می شود؟

ورزش برای دیسک کمر در بارداری

در حالی که مشورت با متخصص قبل از شروع ورزش در دوران بارداری ضروری است، با این حال ممکن است ورزش‌ها و فعالیت‌های ملایم را برای مدیریت دیسک کمر خطری نداشته باشند. در ادامه چند ورزش برای دیسک کمر را معرفی کرده‌ایم که در دسته ورزش‌های بی‌خطر قرار می‌گیرند:

  • یوگا: کلاس‌های یوگای مخصوص زنان باردار و روتین‌های تخصصی یوگا، می‌توانند به بهبود انعطاف‌پذیری، تقویت عضلات مرکزی و افزایش آرامش زن باردار کمک کنند. بهتر است روی حرکات کششی ملایم تمرکز کنید تا فشار زیادی به کمرتان وارد نشود.
  • شنا: شنا و ایروبیک در آب می‌توانند مفید باشند؛ این ورزش‌ها خطر خاصی ندارند، فشار روی ستون فقرات را کاهش می‌دهند و در عین حال قدرت کلی بدن و آمادگی قلبی عروقی را بهبود می‌بخشند. با این حال بهتر است از حرکات سنگین شنا مانند شیرجه خودداری کنید.
  • پیاده‌روی: پیاده‌روی یک ورزش مناسب برای قلب است که می‌تواند به حفظ تناسب اندام عمومی بدون وارد کردن فشار بیش از حد به ستون فقرات کمک کند. اطمینان حاصل کنید که کفش مناسب دارید و سطوح صاف و یک‌دست را برای پیاده‌روی انتخاب کنید.
  • تمرینات لگن: تمرینات لگن که به عنوان ورزش کگل نیز شناخته می‌شوند، می‌توانند عضلات لگن را تقویت کنند و در نهایت به تسکین کمردرد در دوران بارداری کمک کنند.
  • تمرینات قدرتی: برخی از تمرینات قدرتی مانند اسکات ملایم، لانژهای اصلاح شده و تمرینات باند مقاومتی ملایم ممکن است برای حفظ قدرت و ثبات عضلانی بدون ایجاد فشار بیش از حد روی کمر مناسب باشند.

ورزش برای دیسک کمر در بارداری

درمان دیسک کمر در دوران بارداری

گزینه‌های درمانی برای دیسک کمر در بارداری با توجه به شدت علائم و  شرایط زن باردار، متفاوت از درمان‌های عادی برای افراد معمولی هستند. در ادامه چند درمان کلی را شرح داده‌ایم اما یادتان باشد که انجام توصیه‌های متخصصتان بهترین کار است.

  • فیزیوتراپی: یک متخصص فیزیوتراپی می‌تواند شما را در انجام تمرینات و کشش‌هایی که عضلات خاصی را هدف قرار می‌دهند و برای بهبود وضعیت بدن، افزایش ثبات و تسکین ناراحتی مناسب هستند، راهنمایی کند.
  • تکنیک‌های مدیریت درد: روش‌های غیردارویی مانند استفاده از بسته‌های آب گرم یا آب یخ در ناحیه آسیب‌دیده، استفاده از بالش‌های طبی مناسب بارداری برای خواب و وضعیت بهتر و تکنیک‌های آرامش‌بخش مانند تنفس عمیق ممکن است به کاهش درد دیسک کمر کمک کنند.
  • داروها: با توجه به علائم و مرحله بارداری، پزشک ممکن است داروهای ضد درد خاصی را تجویز کند که برای استفاده در دوران بارداری بی‌خطر هستند. مهم است که از راهنمایی‌های متخصص خود پیروی کرده و از خوددرمانی خودداری کنید.
  • دستگاه‌های طبی: ممکن است پزشک شما استفاده از وسایل حمایتی و طبی مانند کمربند یا بریس‌های بارداری را توصیه کند. این وسایل به ارائه حمایت اضافی از کمر و کاهش فشار روی کمر کمک می‌کنند.
  • اصلاح سبک زندگی: ایجاد تغییرات در فعالیت‌ها و عادات روزانه نیز به مدیریت دیسک کمر و علائم آن کمک می‌کنند. این تغییرات ممکن است شامل حفظ وضعیت بدنی مناسب، پرهیز از بلند کردن اجسام سنگین یا فعالیت‌هایی باشد که علائم را تشدید می‌کنند. استراحت زیاد در طول روز و داشتن رژیم غذایی کامل نیز در این دوران توصیه می‌شود.

خواندن این مقاله برای شما توصیه می شود:

خطرناک ترین دیسک کمر

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
dryazadanpanahi

دکتر یزدان پناهی

دانش‌اموخته‌ دانشگاه شهید بهشتی تهران. رتبه برتر بورد تخصصی جراحی مغز و اعصاب. سابقه ۷ سال انجام اعمال پیچیده قاعده جمجمه و تومور های‌مغزی و نخاع , سابقه ۷ سال اعمال پیچیده ستون فقرات

پست های مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت ، استفاده از سرویس ریکپچای گوگل الزامی است که منوط به خط مشی رازداری و شرایط استفاده گوگل است.