آیا دیسک کمر خوب می شود؟

آیا دیسک کمر خوب می شود

فرسودگی یا فتق دیسک کمر یکی از بیماری‌های شایع در دهه‌های سوم و چهارم زندگی است. این بیماری بیشتر در مردان رخ می‌دهد و فرد را دچار درد‌های متناوبی می‌کند که معمولا با نشستن و فعالیت بدتر می‌شوند. اما خبر خوب آن است که روش‌های درمانی مؤثری برای آسیب دیدگی یا فتق دیسک کمر وجود دارند که می‌توانند این مشکل را تا حد زیادی برطرف کنند. بنابراین می‌توانید مطمئن باشید که در صورت مراجعه به موقع به پزشک و رعایت توصیه‌ها دیسک کمر شما خوب می‌شود. در این مطلب از وب سایت دکتر محمود یزدان پناهی متخصص جراحی ستون فقرات به طور کامل به این سوال به طور کامل پاسخ می دهیم که آیا دیسک کمر خوب می شود؟ تا انتها همراه ما باشید.

درخواست مشاوره رایگان

برای دریافت مشاوره اولیه توسط دکتر یزدان پناهی فرم زیر را پر کنید.

آیا بیرون زدگی دیسک کمر قابل درمان است؟

فتق یا بیرون زدگی دیسک کمر با روش‌های متعددی قابل درمان است. به صورت کلی پزشک ابتدا روش‌های غیر تهاجمی مانند حرکات اصلاحی و دارودرمانی را توصیه می‌کند و سپس به درمان‌های جراحی روی آورده می‌شود. به صورت کلی اگر فردی دچار کمردرد (بدون انتشار درد به پاها) به مدت یکسال از درمان‌های غیرجراحی جواب مناسبی نگرفت کاندید عمل جراحی می‌باشد. همچنین اگر فردی که دارای درد رادیکولار باشد (بی حسی و درد در پاها و اندام تحتانی) ابتدا درمان دارویی و اصلاحی صورت می‌گیرد و در صورت عدم بهبودی پس از 3 ماه کاندید جراحی دیسک کمر خواهد شد.

آیا دیسک کمر خفیف خوب می شود؟

دیسک کمر خفیف یا شدید با توجه به علائم و اثراتی که بر روی زندگی فرد دارد مشخص خواهد شد. بیرون زدگی دیسک به طور معمول خود را به شکل کمردرد نشان می‌دهد. حال اگر بیمار تنها دچار درد کمر به شکل خفیف باشد می‌توانیم بگوییم که شدت فتق دیسک زیاد نیست. اما اگر درد کمر به ناحیه ران و باسن انتشار پیدا کرد (به آن درد ارجاعی یا Reffered Pain گفته می‌شود) یعنی شدت دیسک کمر بالا است، همچنین وجود بی حسی در اندام تحتانی نیز به معنی بیرون زدگی دیسک و فشار آوردن آن بر روی اعصاب نخاعی است. بنابراین همه این موارد برای تشخیص خفیف یا شدید بودن دیسک کمر باید چک شود، درد کمر خفیف معمولا با استراحت (استراحت نباید بیشتر از چند روز طول بکشد)، انجام حرکات اصلاحی (خوابیدن به پهلو و جمع کردن پاها و قرار دادن یک بالش میان آن‌ها) و اصلاح سبک زندگی (مثل کوتاه کردن زمان نشستن و رانندگی) قابل درمان است. نکته قابل توجه آن‌ که معمولا دردهای از زانو به پایین معمولا ارتباطی با شدت فتق دیسک کمر ندارند، بنابراین نمی‌توان ارتباط مستقیمی میان شدن دیسک کمر و درد پاها متصور شد.

آیا دیسک کمر خفیف خوب می شود؟

آیا دیسک کمر به مرور زمان خوب می شود؟

مرور زمان در صورتی به بهبود درد دیسک کمر کمک می‌کند که بیمار به توصیه‌های پزشک عمل کند. بنابراین در صورتی که درد کمر مدت زیادی است شما را آزار می‌دهد و درد آن در حال افزایش است یعنی سبک زندگی مناسبی را برای درمان دیسک انتخاب نکرده‌اید و مرور زمان به بهبود دیسک کمر شما کمکی نمی‌کند. بهتر است در صورت بروز دردهای کمری حتما به پزشک مراجعه کرده و سپس از فاکتور زمان برای درمان استفاده کنید. ضمنا توجه داشته باشید که در برخی موارد مثل سندرم دم اسب (Cauda equine syndrome) که دیسک در ابتدای ناحیه کمری (L1- L2) دچار فتق مرکزی شده و معمولا فرد دچار ضعف پیش رونده اندام تحتانی و بی اختیاری ادرار می‌شود نیاز به انجام عمل اورژانسی است و گذر زمان تنها به ضرر بیمار است.

بهتر است معاینه توسط یک پزشک متخصص صورت بگیرد. دکتر محمود یزدان پناهی دارای بورد تخخصی جراحی مغز و اعصاب، آماده یاری رسانی به شما عزیزان در مطب و کلینیک می‌باشد. لطفا برای اخذ نوبت از راه‌های ارتباطی درج شده داخل سایت استفاده نمایید.

آیا پارگی دیسک کمر با استراحت خوب می شود؟

توجه داشته باشید که در صورتی که دچار پارگی دیسک کمر یا فتق شدید شده باشید معمولا دارودرمانی یا انجام حرکات اصلاحی کمک کننده نیست و راهکار اصلی عمل جراحی دیسک کمر و تعویض آن است، چراکه ساختار دیسک دچار فروپاشی شده و امکان جافتادن آن میسر نیست. تشخیص قطعی در این زمینه با MRI و انجام معاینات صورت می‌پذیرد. ضمنا توجه داشته باشید در بیرون زدگی (فتق) دیسک نیز استراحت طولانی مدت برای بیمار تجویز نمی‌شود. استراحت مطلق بیش از 48 ساعت به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود، بلکه بهتر است در بازه‌های زمانی جداگانه به کمر خود استراحت مکرر بدهید.

آیا با ورزش دیسک کمر خوب می شود؟

انجام ورش‌های سنگین و ایزومتریک مثل برداشتن وزنه به طور قطع می‌توانند شرایط را برای دیسک‌های شما وخیم‌تر نمایند. بهتر است پیش از انجام هر ورزشی با پزشک خود مشورت نمایید. معمولا توصیه می‌شود از انجام دادن ورزش‌هایی که شامل حرکات زیر است خودداری کنید:

  • بالا آوردن پا
  • بردن وزنه روی سر
  • خم شدن از ناحیه کمر
  • پیچش کمر

همچنین بیماران دچار بیرون زدگی دیسک معمولا از انجام ورزش‌های هوازی سنگین منع می‌شوند. با این وجود حرکات کششی و نرمش‌هایی وجود دارند که به اگر تحت نظر و با دقت انجام شوند می‌توانند در روند درمان و بازگشت دیسک به جای خود مؤثر واقع شوند. ورزش‌های کمک کننده به بهبود دیسک عمدتا شامل حرکاتی هستند که عضلات پشت و همسترینگ (پشت پا) را تقویت نمایند. تقویت این عضلات که پشتیبان ستون فقرات هستند، فشار روی مهره‌ها را کمتر کرده و به بازگشت دیسک کمک می‌کند. همچنین فعالیت کردن منجر به افزایش خونرسانی به بافت آسیب دیده دیسک خواهد شد و روند درمان را تسریع می‌بخشد. بنابراین در فتق دیسک کمری هرگز از انجام فعالیت منظم و تحت نظر پزشک غافل نشوید.

در برخی موارد دیده شده که تزریق استروئید یا مصرف خوراکی آن پیش از ورزش به بهبود شرایط بیمار کمک می‌کند. به عنوان یک قانون کلی به خاطر داشته باشید که هر ورزشی که مشتمل بر سه فاکتور خم شدن، بلند کردن و چرخیدن بود، شرایط دیسک کمر را بدتر خواهد کرد.

آیا با ورزش دیسک کمر خوب می شود؟

آیا نشستن برای دیسک کمر ضرر دارد؟

بله نشستن به هر شکلی فشار را بر روی ستون مهره و دیسک افزایش خواهد داد، بنابراین از نشستن طولانی مدت به هر نحوی پرهیز کنید، از رانندگی طولانی مدت خودداری کنید و اگر مجبور به پشت میز نشینی هستید هر چند دقیقه یکبار از جای خود برخیزید و از انجام کارهایی که برای دیسک کمر ضرر دارد خودداری کنید.

در هنگام نشستن از پشتی‌های طبی مخصوص استفاده کنید و اگر در دسترس نداشتید بهتر است یک حوله را در قسمت پایینی کمر و بالای باسن قرار دهید، این کار به ثبات بیشتر دیسک در جای خود کمک می‌کند. به خاطر داشته باشید بهترین پوزیشن قرارگیری برای دیسک کمر حالت درازکش است بنابراین اگر برایتان مقدور بود زاویه پشت و پاها را افزایش دهید و به حالت درازکش درآیید.

آیا نشستن برای دیسک کمر ضرر دارد؟

مدت زمان ترمیم پارگی دیسک کمر

 تحت درمان گرفتن و به کارگیری روش‌هایی مثل استراحت، مصرف مسکن(NSAID)، تزریق نخاعی استروئید و فیزیوتراپی اولین قدم‌ها برای بهبودی هستند. در صورتی که موارد گفته شده به شکل درست و تحت نظارت پزشک انجام شوند، توقع می‌رود که فرد بیمار ظرف مدت 6 هفته بهبودی را احساس کند و کمر درد وی برطرف شود. با این وجود فاکتورهایی مثل زمان مراجعه فرد به پزشک و شدت بیرون زدگی دیسک و پایبندی بیمار به درمان و سبک زندگی جدید بیشترین تاثیر را در تعیین طول مدت درمان دارند. در صورت عدم بهبودی با درمان‌های غیر تهاجمی بیمار به عنوان کاندید جراحی تعویض دیسک معرفی خواهد گردید.

در صورتی که کمردرد شما با وجود درمان‌های گوناگون برطرف نگردیده بهتر است به یک جراح متخصص مغز و اعصاب مراجعه نمایید، پیشنهاد تیم ما به شما دکتر محمود یزدان پناهی است.

 

منابع:

https://www.spineuniverse.com/

https://mayfieldclinic.com/

https://stl-pain.com//

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
dryazadanpanahi

دکتر یزدان پناهی

دانش‌اموخته‌ دانشگاه شهید بهشتی تهران. رتبه برتر بورد تخصصی جراحی مغز و اعصاب. سابقه ۷ سال انجام اعمال پیچیده قاعده جمجمه و تومور های‌مغزی و نخاع , سابقه ۷ سال اعمال پیچیده ستون فقرات

پست های مرتبط

ضایعه مغزی
مغز

ضایعه مغزی

یکی از پزشکان متخصص جراحی مغز و اعصاب که در زمینه درمان و کنترل انواع ضایعه مغزی دارای دانش و مهارت بالایی است دکتر محمود

ادامه مطلب »
دارو برای دیسک کمر
ستون فقرات و نخاع

بهترین دارو برای دیسک کمر

هنگامی که بیرون زدگی دیسک کمر باعث فشار به اعصاب نخاعی می‌شود، درد کمر برای بیمار طاقت فرسا خواهد شد؛ اما مصرف دارو برای دیسک

ادامه مطلب »

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت ، استفاده از سرویس ریکپچای گوگل الزامی است که منوط به خط مشی رازداری و شرایط استفاده گوگل است.

من با این قوانین موافقم.