کمردرد خطرناک

معرفی انواع کمردرد خطرناک

همه انسان‌ها از پیر تا جوان، کمردرد را در لحظات مختلف زندگی‌شان تجربه کرده‌اند؛ اکثر کمردردها پس از گذشت زمان و استراحت بدن، بهبود پیدا کرده و از بین می‌روند. با این حال برخی از کمردردها، ویژگی‌هایی دارند که می‌توان آن‌ها را در دسته کمر درد خطرناک جای داد. کمر درد خطرناک نوعی از کمردرد است که مانند کمردرد عادی ناشی از گرفتگی یا کشیدگی عضلات یا از علائم دیسک کمر نیست و ویژگی‌های خطرناکی دارد. ما در این مقاله به بررسی این پرداخته‌ایم که چه چیزی در یک کمردرد باعث خطرناک شدن آن می‌شود.

مشاوره با دکتر یزدان پناهی

اگر این ویژگی‌ها را دارید؛ بهتر است هرچه سریع‌تر به یک متخصص مراجعه کنید. دکتر محمود یزدان پناهی، متخصص مغز و اعصاب و جراحی ستون فقرات و مغز، و یکی از بهترین پزشکان در این زمینه است. در صورت داشتن کمردردهای خطرناک، می‌توانید به ایشان مراجعه کرده و تحت بهترین درمان‌ها قرار بگیرید. برای مشاهده ویدئوهایی در این زمینه پیشنهاد می کنیم پیج اینستاگرام دکتر یزدان پناهی را دنبال کنید.

کدام کمر درد خطرناک است؟

همان‌طور که اشاره شد، برخی از کمردردها ویژگی‌هایی دارند که باعث می‌شوند آن کمردرد خطرناک‌تر از کمردردهای دیگر باشد. در ادامه این ویژگی‌ها را شرح داده‌ایم.

  • شروع شدید و ناگهانی: اگر درد تیز و شدیدی را تجربه می‌کنید که به طور ناگهانی شروع می‌شود، بهتر است به یک پزشک مراجعه کنید. این نوع از درد کمر، به خصوص اگر پس از ضربه یا آسیب بروز پیدا کند، ممکن است نشان‌دهنده یک وضعیت جدی مانند شکستگی مهره‌های کمر باشد.
  • درد غیر ثابت: زمانی که درد از کمرتان فراتر رفته و به پاهایتان می‌رسد، باید آن را به عنوان یک کمر درد خطرناک در نظر بگیرید. این کمردرد می‌تواند نشانه‌ای از سیاتیک باشد. این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که عصب سیاتیک که از کمر به سمت پاها کشیده می‌شود، فشرده یا تحریک شده باشد. این درد ممکن است به دلیل بیرون زدگی دیسک کمر، تنگی کانال نخاعی یا سایر شرایط ستون فقرات بروز پیدا کند. به طور کلی دیسک کمر و درد پاها، عاملی نگران‌کننده است.
  • بی‌حسی یا ضعف: اگر علاوه بر کمردرد، متوجه بی‌حسی یا ضعف در پاها ، مشکل در کنترل ادرار یا روده‌های خود شدید، ممکن است به سندرم دم اسبی دچار شده باشید. این وضعیت یک بیماری اورژانسی پزشکی است و برای جلوگیری از آسیب دائمی عصبی نیاز به درمان فوری توسط متخصص دارد.
  • تب یا عفونت: کمردرد همراه با تب، لرز یا سایر علائم عفونی، می‌تواند نشان‌دهنده عفونت ستون فقرات باشد. این نوع از کمردرد ممکن است به دلیل بیماری‌هایی مانند استئومیلیت یا عفونت دستگاه ادراری که به کلیه ها گسترش یافته است، رخ دهد. در این صورت بهتر است سریعا به پزشک مراجعه کنید.
  • کاهش وزن ناگهانی و بی‌دلیل: کمردرد همراه با کاهش وزن بی‌دلیل در مدت زمان، می‌تواند نشانه یک بیماری سیستمیک باشد که بر ستون فقرات تاثیر می‌گذارد؛ مانند تومورهای ستون فقرات یا سرطان.

به یاد داشته باشید که آستانه تحمل درد هر فرد متفاوت است، بنابراین اگر نمی‌توانید درد را تحمل کنید، به یک پزشک مراجعه کنید. اگر درد غیرمعمول و بسیار شدیدی را احساس می‌کنید که برای مدت طولانی ادامه دارد و با علائم دیگر همراه است، سریعا به متخصص مراجعه کنید.

اگر دچار بیماری دیسک کمر هستید این مقاله را اصلا از دست ندهید:

کارهایی که برای دیسک کمر ضرر دارد

انواع کمر درد خطرناک

  • شکستگی‌های حاد: کمردرد ناگهانی و شدید که به دنبال زمین خوردن، تصادف یا ضربه شدید به کمر رخ می‌دهد، می‌توانید نشان‌دهنده شکستگی ستون فقرات باشد. شکستگی‌ها در صورت عدم درمان می‌توانند منجر به بی‌ثباتی ستون فقرات و فشردگی عصب شوند.
  • سندرم دم اسب: این بیماری نادر اما جدی زمانی رخ می‌دهد که اعصاب پایه ستون فقرات تحت فشار قرار می‌گیرند. این بیماری می‌تواند منجر به کمردرد شدید، بی‌حسی، ضعف در پاها، اختلال عملکرد روده و مثانه و حتی فلج شدن پاها شود. در صورت داشتن این علائم سریعا به متخصص مراجعه کنید.
  • عفونت‌های ستون فقرات: عفونت‌های ستون فقرات، مانند استئومیلیت یا دیسکیت، می‌توانند باعث کمردرد شدید شوند. آن‌ها ممکن است ناشی از ورود باکتری‌ها به ستون فقرات از طریق جریان خون یا انتشار یافته از اندام‌های اطراف باشند.
  • تومورهای ستون فقرات: تومورهایی که در داخل یا اطراف ستون فقرات ایجاد می‌شوند، می‌توانند باعث کمردرد مداوم یا تیز شوند. این تومورها ممکن است بدخیم یا خوش‌خیم باشند. علائم تومور کمر ممکن است شامل کاهش وزن بدون دلیل، درد شبانه، نقص عصبی یا سرطان باشد.
  • فشرده‌ شدن طناب نخاعی: شرایطی مانند تنگی نخاع، دیسک یا تومورهای نخاعی ‌می‌توانند نخاع را فشرده کرده و منجر به کمردرد شدید، ضعف، بی‌حسی و از دست دادن کنترل روده یا مثانه شود.
  • اسپوندیلیت آنکیلوزان: یک بیماری التهابی که در درجه اول بر ستون فقرات تاثیر می‌گذارد؛ اسپوندیلیت آنکیلوزان می‌تواند باعث درد مزمن، سفتی و محدودیت تحرک شود. اگر درمان نشود، ممکن است منجر به جوش خوردن مهره‌های کمر شود که بر وضعیت و تحرک تاثیر می‌گذارد.
  • شکستگی‌های ناشی از پوکی استخوان: ضعیف شدن استخوان‌ها، که اغلب در پوکی استخوان دیده می‌شود، می‌تواند منجر به شکستگی‌های مختلف در مهره‌های کمر شود. این شکستگی‌ها می‌توانند باعث کمردرد شدید و حالت قوز بدن شوند.

آیا کمردرد عصبی خطرناک است؟

کمردرد ناشی از اعصاب می‌تواند بسته به شرایط زمینه‌ای از خفیف و موقت تا شدید و خطرناک باشد. در ادامه نمونه‌های از این نوع کمردرد خطرناک آورده شده است.

آیا کمردرد عصبی خطرناک است؟

  • سیاتیک: سیاتیک زمانی رخ می‌دهد که عصب سیاتیک که از قسمت پایین کمر به پایین ساق پاها کشیده می‌شود، تحریک یا فشرده شده باشد. سیاتیک می‌تواند باعث درد شدید شود، اما معمولا خطرناک تلقی نمی‌شود و اغلب با گذشت زمان و درمان مناسب بهبود می‌یابد.
  • سندرم دم اسب: همانطور که قبلا ذکر شد، سندرم دم اسب یک بیماری نادر اما جدی است که زمانی رخ می‌دهد که اعصاب پایین ستون فقرات، معروف به دم اسب، تحت فشار قرار گیرند. این سندرم می‌تواند باعث کمردرد شدید همراه با بی‌حسی، ضعف، اختلال عملکرد روده و مثانه و فلج احتمالی شود. این نوع از کمردرد بسیار خطرناک است و باید سریعا توسط پزشک معالجه شود.
  • تنگی نخاع: این وضعیت شامل باریک شدن کانال نخاعی و در نتیجه فشرده شدن طناب نخاعی و اعصاب است. تنگی نخاع می‌تواند دلیل کمردرد مزمن باشد، اما به طور کلی خطرناک تلقی نمی‌شود. گزینه های درمانی شامل دارو، فیزیوتراپی و در برخی موارد جراحی دیسک کمر است.

کمردرد خطرناک در بارداری

در دوران بارداری، انواع خاصی از کمردرد ممکن است نشانه شرایط خطرناک باشد. در ادامه به برخی از کمردردهای خطرناک مخصوص این دوران پرداخته‌ایم.

کمردرد خطرناک در بارداری

  • بارداری خارج از رحم: اگر کمردرد شدیدی همراه با درد شکم، خونریزی واژینال، سرگیجه یا درد شانه را تجربه کردید، ممکن است دچار حاملگی خارج از رحم شده باشید. این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که یک تخمک بارور شده در خارج از رحم، معمولا در لوله‌های فالوپ، بارور می‌شود. حاملگی خارج از رحم نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد زیرا اگر به موقع درمان نشود می‌تواند تهدید کننده زندگی باشد.
  • زایمان زودرس: کمردرد مداوم، به ویژه اگر با انقباضات یا احساس فشار در لگن همراه باشد، ممکن است نشانه زایمان زودرس باشد. این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که زایمان قبل از ماه‌های آخر بارداری شروع شود. اگر این علائم را تجربه می‌کنید، بسیار مهم است تحت درمان پزشکی برای طولانی شدن بارداری و کاهش عوارض احتمالی قرار بگیرید.
  • پره اکلامپسی: پره اکلامپسی یک عارضه بارداری است که با فشار خون بالا و آسیب به اندام‌ها مشخص می‌شود و معمولا روی کبد و کلیه‌ها تاثیر می‌گذارد. این عارضه می‌تواند باعث کمردرد، همراه با علائم دیگری مانند تورم، افزایش وزن ناگهانی، سردردهای شدید، تغییرات بینایی و درد بالای شکم شود. پره اکلامپسی می‌تواند هم برای مادر و هم برای جنین خطرناک باشد و برای جلوگیری از عوارض به درمان پزشکی نیاز دارد.

علائم کمردرد خطرناک

  1. درد شدید و ناگهانی بدون علت یا آسیب ظاهری
  2. دردی که به پاها انتقال پیدا کند، همراه با بی‌حسی، گزگز یا ضعف
  3. از دست دادن کنترل روده یا مثانه
  4. ضعف در پاها
  5. دردی مداوم که با استراحت بدتر می‌شود یا بهبود نمی‌یابد
  6. کمردرد همراه با کاهش وزن بی‌دلیل، تب یا تعریق شبانه
  7. دردی که با تغییر وضعیت مانند ایستادن یا دراز کشیدن، بدتر می‌شود
  8. کمردرد به دنبال زمین خوردن، تصادف یا ضربه

کمردرد چه زمانی خطرناک است؟

کمردرد خطرناک زمانی اتفاق می‌افتد که دردش از آستانه تحملتان بیش‌تر باشد. زمانی باید به پزشک مراجعه کنید که کمردردتان همراه با علائم دیگر باشد یا درد را در اندام‌های دیگر مانند پاهایتان هم احساس کنید. کمردردی که با مقداری استراحت بهبود پیدا می‌کند، کمردرد خطرناکی نیست اما درصورتی که این کمردرد مکررا بروز پیدا کند، ممکن است نشان‌دهنده یک بیماری زمینه‌ای باشد.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
dryazadanpanahi

دکتر یزدان پناهی

دانش‌اموخته‌ دانشگاه شهید بهشتی تهران. رتبه برتر بورد تخصصی جراحی مغز و اعصاب. سابقه ۷ سال انجام اعمال پیچیده قاعده جمجمه و تومور های‌مغزی و نخاع , سابقه ۷ سال اعمال پیچیده ستون فقرات

پست های مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت ، استفاده از سرویس ریکپچای گوگل الزامی است که منوط به خط مشی رازداری و شرایط استفاده گوگل است.