جراحی دیسک گردن با لیزر

تیم دکتر محمود یزدان پناهی جراح و متخصص مغز و اعصاب، دیسک ستون فقرات و آندوسکوپی مغز و تومور هیپوفیز افتخار دارد که مقاله‌ای کاربردی در مورد جراحی دیسک گردن با لیزر به مخاطبان خود عرضه نماید. برای کسب اطلاعات بیشتر از فعالیت‌های درمانی دکتر یزدان پناهی می‌تواند به صفحه اینستاگرام ایشان با عنوان کاربری dr.mahmood.yazdanpanah مراجعه نمایید.

مشاوره با دکتر یزدان پناهی

دیسک گردن به معنی مشکل در یکی از بالشتک‌های لاستیکی (دیسک‌ها) اشاره دارد که بین استخوان‌ها (مهره‌ها) ی گردنی شما که روی هم قرار می‌گیرند، قرار دارد. یک دیسک گردن دارای یک مرکز نرم و ژله مانند (هسته) است که در یک قسمت بیرونی لاستیکی سخت‌تر (حلقه) محصور شده است. کار دیسک‌های گردن محافظت از استخوان‌های مهره گردن و همچنین ایجاد حالت انعطاف‌پذیری برای حرکات سر است. هر دیسک گردنی که بین مهره‌های گردن مجاور روی هم قرار گرفته است، به عنوان ضربه‌گیر عمل می‌کند تا به ستون فقرات گردنی کمک کند تا فشارها و بارهای مختلف را تحمل کند.

لغزش یا پارگی دیسک گردن هنگامی رخ می‌دهد که قسمتی از هسته از طریق پارگی حلقوی به بیرون فشار می‌آورد. گاهی دیسک‌های گردن به علت‌های مختلف مانند تومور نخاعی یا… آب خود را از دست داده، سفت می‌شوند و انعطاف‌پذیری کمتری پیدا می‌کنند. رخ دادن چنین تغییراتی می‌تواند منجر به فتق یا پارگی دیسک گردن شود که در آن هسته داخلی دیسک از لایه بیرونی آن بیرون زده و با ریشه عصبی و یا عصب نخاعی تماس پیدا می‌کند. عوامل دیگر بروز دیسک گردن شامل وارد آمدن ضربه مستقیم به آن یا تغییرات تدریجی می‌باشند. جلوگیری از دیسک گردن با پیشگیری از بروز عوامل ایجاد کننده آن میسر می‌شود. بدون خون‌رسانی و پایانه‌های عصبی، دیسک گردن نمی‌تواند خود را ترمیم کرده و می‌تواند علت درد پشت گردن باشد. شایع‌ترین علائم دیسک گردن شامل موارد زیر می‌باشد:

  • درد گردن: در بیشتر حالت عارضه بیرون‌زدگی دیسک با درد گردن خود را نشان می‌دهد.
  • انتشار درد در دست: معمولاً در دیسک گردن شروع درد از ناحیه شانه‌های فرد مبتلا می‌باشد.
  • سفتی عضلات گردن: درد و سفتی عضلات گردن یکی از علائم بروز دیسک گردن است که حین چرخاندن سر به یک طرف و چرخش ناگهانی این درد بروز می‌کند.

لیزر درمانی دیسک گردن

اما راه‌های مختلفی برای درمان دیسک گردن وجود دارد که مواردی مانند استراحت، به کار بردن کمپرس یخ یا گرما، استفاده از گردن بند گردنی نرم، اجتناب از فعالیت بدنی مخرب، فیزیوتراپی و مصرف داروها و تزریق استروئید از جمله آن می‌باشد. در صورت موفقیت روش‌های فوق مشکل دیسک گردن رفع شده و نیازی به اقدام بیشتر نمی‌باشد. در صورت عدم موفقیت روش‌های یاد شده بعد از شش هفته و ناتوانی آن‌ها در بهبود علائم بیماری، معمولاً راه‌حل بعدی عمل جراحی دیسک گردن می‌باشد. تعداد کمی از افراد مبتلا به دیسک گردن نیاز به جراحی دارند. پزشک معمولاً در این شرایط جراحی را پیشنهاد می‌دهد: درد غیرقابل کنترل، بی‌حسی یا ضعف، بروز مشکل در ایستادن یا راه رفتن فرد مبتلا و از دست دادن کنترل مثانه یا روده.

 اعمال جراحی دیسک گردن خود به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌گردد که جراحی دیسک گردن از جلو، جراحی دیسک گردن از پشت، جراحی آندوسکوپی دیسک گردن و جراحی دیسک گردن با لیزر می‌باشد.

تقریباً در همه روش‌های یاد شده، جراحان می‌توانند فقط قسمت بیرون زده دیسک را بردارند. به ندرت، نیاز به حذف کل دیسک می‌باشد. در این موارد، مهره‌ها ممکن است نیاز به پیوند با پیوند استخوان داشته باشند. گاهی برای اجازه دادن به فرآیند همجوشی استخوان که ماه‌ها طول می‌کشد، سخت‌افزار فلزی در گردن قرار می‌گیرد تا ثبات گردن را فراهم کند. به ندرت، جراح ممکن است کاشت دیسک مصنوعی را پیشنهاد دهد.

جراحی دیسک گردن با لیزر

در این روش جراحی دیسک گردن در مرحله با کمک عکس رادیولوژی تهیه شده، محل جراحی مورد تحلیل قرار گرفته و در گام بعدی یک سوزن نازک وارد دیسک پاره شده می‌شود. در گام بعدی فیبر نوری ویژه‌ای وارد بدن فرد جراحی شونده شده و انرژی لیزر به وسیله این فیبر به دیسک پاره شده منتقل می‌شود. تابش لیزر به دیسک گردن موجب می‌شود بخش‌های گوناگونی از مایع ژلاتینی درون دیسک گردن به تدریج تبخیر شود. سپس مواد باقیمانده از محل مورد نظر بیرون آورده شده و نخاع و ریشه‌های عصبی آزاد و پیدا التهاب و درد فروکش می‌کند. مزیت دیگر این روش در تغییرات کم در ناحیه گردن فرد جراحی شده می‌باشد که سبب می‌گردد نیازی به استفاده از دیسک مصنوعی در ناحیه گردن نباشد.

درمان دیسک گردن با لیزر و بدون برش جراحی

معمولاً برخلاف روش‌های یاد شده در درمان دیسک گردن با لیزر نیاز چندانی به برش جراحی نبوده و برش و خونریزی در حداقلی‌ترین شکل ممکن رخ می‌دهد. دلیل این امر تحلیل درست، تکنولوژی و روش اجرایی پیشرفته در جراحی دیسک گردن با لیزر می‌باشد.

مزایای جراحی دیسک گردن با لیزر

همان‌گونه که در بالاتر توضیح داده شد، در جراحی دیسک گردن با لیزر نیاز به برش و در نتیجه خونریزی یا عواقب متعاقب آن در حداقلی شکل ممکن می‌باشد. این در حالی است که در روش‌های دیگر مانند جراحی دیسک گردن از جلو، جراحی دیسک گردن از پشت، جراحی آندوسکوپی دیسک گردن این امر از طریق ایجاد برش ( بسته به نوع عمل جراحی متفاوت) ایجاد می‌شود. در کنار این در این روش‌ها گاهی نیاز به حذف بخشی از دیسک گردن و همچنین حذف مایع بیرون زده به کمک پزشک جراح می‌باشد اما در جراحی دیسک گردن با لیزر موارد یاد شده وجود ندارد و حذف مایع بیرون زده با لیزر صورت گرفته و نیازی چندانی به برش نمی‌باشد. از این رو در جراحی دیسک گردن با لیزر مخاطرات و عوارض در شکل حداقلی خود قرار دارند و این امر موجب بهبودی سریع‌تر و راحت‌تر بودن فرد بیمار در دوران نقاهت می‌باشد.

آیا جراحی دیسک گردن با لیزر درد دارد؟

معمولاً جراحی دیسک گردن با لیزر بعد از اعمال بیهوشی عمومی یا بی‌حسی موضعی انجام می‌شود. این امر سبب می‌گردد که فرد جراحی شونده دردی را در حین عمل جراحی حس نکند. معمولاً بعد از ریکاوری و هشیاری مجدد فرد جراحی شده، امکان بروز درد در ناحیه گردن وجود دارد که در زمان بستری شدن در بیمارستان یا کلینیک امکان تزریق داروهای ضد درد و در هنگام ترخیص فرد جراحی شده امکان استفاده از داروهای خوراکی ضد درد وجود دارد.

 معمولاً بعد از جراحی دیسک گردن با لیزر درد چندان قابل توجهی ایجاد نمی‌شود ولی فرد جراحی شده باید در این زمینه هوشیار باشد و رخ دادن درد شدید یا درد طول کشیده را به پزشک جراح خود اطلاع دهد.

هزینه عمل دیسک گردن با لیزر

هزینه عمل دیسک گردن با لیزر امری است که خود وابسته به عوامل مختلفی می‌باشد. این عوامل شامل بیمارستان یا کلینیک جراحی، پوشش بیمه و انتخاب پزشک جراح می‌باشد که با توجه به تجربه، مهارت و حس شهرت طبعاً دستمزد متفاوتی را طلب می‌کنند. شرط احتیاط در این زمینه انتخاب جراح و روش جراحی برتر است. این امر خود موجب پایین آمدن مخاطرات و عوارض بعد از عمل جراحی دیسک گردن با لیزر و همچنین بالا رفتن شانس موفقیت آن و بهبودی چشمگیر فرد بیمار می‌شود. در نهایت موفقیت در عمل موجب کاهش عوارض بیماری و هزینه‌های متعاقب آن می‌باشد. لذا فرد بیمار باید بهتر است که بجای کمیت قیمت، بر روی کیفیت خدمات ارائه شده و عمل جراحی تمرکز کند.

مراقبت‌های بعد از عمل دیسک گردن با لیزر

بعد از عمل جراحی دیسک گردن نوبت به دوران نقاهت می‌رسد. در این دوران نیاز است که فرد جراحی شده دستورالعمل‌های ارائه شده توسط پزشک جراح را به کار بسته و همچنین عوارض بعد از عمل را به ایشان گزارش دهد که شامل مواردی مانند تب بیش از 101.5 درجه کاهش نیافته، تهوع یا استفراغ درمان‌ناپذیر، درد شدید، عفونت ناحیه جراحی. بثورات یا خارش در محل برش، تورم و حساسیت در ساق پا، شروع جدید گزگز، بی‌حسی یا ضعف در بازوها یا پاها، سرگیجه، گیجی، حالت تهوع یا خواب‌آلودگی بیش از حد را به پزشک خود اطلاع دهد. همچنین انجام این اقدامات در دوران نقاهت و تا دو هفته بعد از عمل جراحی توسط فرد جراحی شده لازم می‌باشد:

  • از خم شدن یا چرخاندن گردن خودداری نماید.
  • چیزی سنگین‌تر از دو کیلوگرم را بلند یا جابجا نکند.
  • هیچ فعالیت شدیدی از جمله کار در حیاط، کارهای خانه و رابطه جنسی را انجام ندهد.
  • تا ویزیت بعدی و همفکری با پزشک جراح خود رانندگی نکند.
  • شایع‌ترین علائم دیسک گردن را شناخته و در صورت بازگشت آن‌ها به پزشک جراح خود اطلاع دهد.
  • فیزیوتراپی ناحیه گردن را که 4 هفته بعد از عمل جراحی شروع می‌شود را به مدت 6 الی 12 هفته ( با توجه به نظر پزشک معالج) انجام دهد.
  • از استعمال سیگار، قلیان یا دخانیات و محصولات دارای نیکوتین بپرهیزد. دلیل این امر این است که نیکوتین از رشد استخوان‌های جدید جلوگیری کرده و ممکن است موجب بالا رفتن مخاطرات عمل جراحی دیسک گردن با لیزر شود.
  • فرد جراحی شده باید از نوشیدن الکل و نوشیدنی‌های الکلی مطلقاً اجتناب نماید. دلیل این امر این است که الکل و نوشیدنی‌های الکلی خون را رقیق کرده و خطر خونریزی را افزایش می‌دهد. همچنین فرد جراحی شده باید الکل را با داروهای ضد درد مخلوط نکرده و مصرف ننماید.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
dryazadanpanahi

دکتر یزدان پناهی

دانش‌اموخته‌ دانشگاه شهید بهشتی تهران. رتبه برتر بورد تخصصی جراحی مغز و اعصاب. سابقه ۷ سال انجام اعمال پیچیده قاعده جمجمه و تومور های‌مغزی و نخاع , سابقه ۷ سال اعمال پیچیده ستون فقرات

پست های مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت ، استفاده از سرویس ریکپچای گوگل الزامی است که منوط به خط مشی رازداری و شرایط استفاده گوگل است.

من با این قوانین موافقم.