دیسک توراسیک ؛ بیرون زدگی دیسک توراسیک به چه معناست؟

بیرون زدگی دیسک توراسیک یا بیرون زدگی دیسک قفسه سینه عبارت است از حالتی که طی آن، قسمت خارجی دیسک ناحیه توراسیک آسیب می بیند و نشت قسمت داخلی آن به بیرون را در پی دارد. این حالت باعث می شود تا به کانال نخاعی و رشته های عصبی فشار بیش از حدی وارد آید. در نتیجه فرد در ناحیه بالای کمر علائمی مانند درد شدید یا بی حسی موضعی را احساس خواهد کرد.

بیرون زدگی دیسک در هر ناحیه از کمر می تواند رخ دهد. بیرون زدگی دیسک گردن، بیرون زدگی دیسک کمر و بیرون زدگی دیسک توراسیک، سه اختلال اصلی از این نوع هستند که در این بین، بیرون زدگی دیسک توراسیک کمتر از دو مورد دیگر شایع است. در هر حال، برای درمان این حالت لازم است با یک پزشک جراح مغز و اعصاب خوب مشورت کرده و فرآیند درمان را پیگیری نمود.

از دید اکثر پزشکان مغز و اعصاب از جمله دکتر محمود یزدان پناهی، درمان بیرون زدگی دیسک قفسه سینه باید با درمان های غیرجراحی آغاز شود. سپس، در صورت موثر نبودن این درمان ها، می توان از جراحی دیسک توراسیک کمک گرفت.

دیسک توراسیک
محتوا نمایش

ناحیه توراسیک کجاست؟

ناحیه توراسیک همان قفسه سینه است. به فضایی که از جلو محدود به استخوان جناغ، از طرفین محدود به دنده‌ها، از عقب محدود به مهره‌ها و از پایین محدود به عضله دیافراگم باشد، ناحیه یا حفره توراسیک گفته می‌شود. قلب و ریه‌ها داخل حفره توراسیک واقع شده‌اند.

مهره‌های توراسیک کجاست؟

ستون مهره‌ها از 26 استخوان تشکیل شده است:

  • 7 مهره که در گردن واقع است و به آن‌ها مهره‌های گردنی می‌گویند.
  • 12 مهره که در خلف حفره توراسیک واقع شده است و به آن‌ها مهره‌های توراسیک گفته می‌شود. بالاترین مهره توراسیک، در قاعده گردن و پایین‌ترین آن‌ها به موازات تحتانی‌ترین قسمت استخوان کتف قرار گرفته است. بنابراین، برای معاینه مهره‌های توراسیک، باید در بین این دو ناحیه دنبال آن‌ها بگردیم.
  • 5 مهره که در کمر واقع شده است که به آن‌ها مهره‌های کمری گفته می‌شود.
  • یک استخوان ساکروم (خاجی) و یک استخوان دنبالچه (کوکسیکس) که در لگن واقع شده‌اند.

بیرون زدگی دیسک توراسیک به چه معنا است؟

بیرون زدگی دیسکی توراسیک

بیرون زدگی دیسک توراسیک مفهومی شبیه به بیرون زدگی دیسک گردن یا کمر دارد. حتی می توان علائم آن را نیز با دو اختلال دیگر یکسان دانست. با این حال، ضایعات علامت دار ناشی از اختلال بیرون زدگی دیسک توراسیک بسیار کمتر از دو مورد دیگر خواهد بود.

شایع ترین ناحیه ای که می تواند به ضایعه بیرون زدگی دیسک توراسیک مبتلا شود، در وسط کمر خواهد بود. در این ناحیه از قفسه سینه، مهره های ستون فقرات سینه ای و کمری به یکدیگر وصل می شوند. نکته ای که در اینجا وجود دارد این است که ممکن است بسیاری از افراد با مشکل بیرون زدگی دیسک توراسیک روبرو باشند. اما این اختلال برای آن ها کاملا بدون علامت باشد. به طوری که در بیش از ۷۳ درصد از بیمارانی که به بیرون زدگی دیسک قفسه سینه مبتلا بوده اند، تنها از طریق ام آر آی متوجه آن شده و پیش از آن هیچ گونه دردی را تجربه نکرده اند.

علل بیرون زدگی دیسک توراسیک چیست؟

بیرون زدگی دیسک توراسیک زمانی رخ می دهد که هسته داخلی یک دیسک از طریق هسته بیرونی آن نشت کند. در نتیجه، فشار وارد بر عصب نخاعی افزایش پیدا کرده و منجر به درد و بی حسی در این ناحیه خواهد شد.

این نکته را در نظر داشته باشید که بروز درد در قسمت فوقانی کمر همیشه به معنای بیرون زدگی دیسک توراسیک نیست. بلکه درد در این ناحیه ممکن است به اختلالات و بیماری های دیگر نیز مربوط باشد. بنابراین معمولا با بروز نشانه های بیرون زدگی دیسک توراسیک، پزشک ابتدا باید علت درد را به طور دقیق جستجو کند.

 

در هر حال، علل بیرون زدگی دیسک توراسیک را در چند گروه می توان تقسیم بندی نمود که تعریف مختصر هر یک از این عوامل به قرار زیر است.

بیماری دژنراتیو دیسک

گاهی بیرون زدگی دیسک توراسیک در اثر ساییدگی و یا پارگی تدریجی دیسک در این ناحیه به وجود می آید. این ساییدگی ها باعث ته نشینی یا افتادگی بدنه مهره ها و ایجاد کلسیفیکاسیون در فضای دیسک می شوند. در نتیجه، بیرون زدگی دیسک توراسیک رخ می دهد. بیماری دژنراتیو دیسک توراسیک به سن افراد بستگی داشته و عمدتا در دهه های چهارم تا ششم زندگی افراد رخ می دهد.

علل بیرون زدگی دیسک توراسیک

ضربه به قسمت فوقانی کمر

بیرون زدگی دیسک توراسیک می تواند در اثر ضربه مستقیم به دیسک در این ناحیه ایجاد شود. تصادف شدید و یا سقوط از ارتفاع از دلایل عمده بیرون زدگی دیسک قفسه سینه به حساب می آیند. با این حال، هر عاملی که بتواند فشار ناگهانی بر دیسک وارد کرده و به کانال نخاعی فشار وارد آورد، از علل بیرون زدگی دیسک توراسیک به حساب می آید.

وجود برخی اختلالات در ستون فقرات

گاهی ممکن است وجود برخی ناهنجاری ها مانند پوکی استخوان، عفونت و تومور نخاع منجر به ایجاد درد در بالای کمر شوند. از سوی دیگر، ابتلا به برخی اختلالات متابولیسمی ممکن است دردهای منتشر شونده در کمر و شکم را به دنبال داشته باشند. همچنین، در مواردی که بیرون زدگی دیسک توراسیک شدید باشد، ممکن است این اختلال با میلوپاتی همراه گردد. میلوپاتی اصطلاحی تخصصی است که به اختلال عملکرد طناب نخاعی مربوط می شود. در چنین شرایطی معمولا ایجاد بی حسی در ناحیه آسیب دیده، ایجاد مشکل در تعادل و راه رفتن، وجود اختلال در عملکرد مثانه یا روده و یا احساس ضعف در پاها و اندام تحتانی اجتناب ناپذیر خواهد بود.

علائم بیرون زدگی دیسک توراسیک

علائم بیرون زدگی دیسک توراسیک کدام اند؟

به طور کلی، مهم ترین شاخصه اختلال بیرون زدگی دیسک توراسیک، گردن و کمر، درد شدید خواهد بود. در مواردی که فرد به بیرون زدگی دیسک قفسه سینه دچار می شود، معمولا درد در ناحیه بالای کمر ایجاد می گردد. این درد در حالت هایی مانند سرفه یا عطسه کردن تشدید خواهد شد. حتی گاهی ممکن است درد ایجاد شده به ناحیه قفسه سینه یا شکم نیز منتشر شود. البته در چنین مواردی لازم است برخی ارزیابی های قلبی، ریوی، کلیوی و دستگاه گوارش نیز انجام گیرد.

بیرون زدگی دیسک توراسیک در قسمت های مختلفی از ستون فقرات قفسه سینه می تواند بروز کند. علائم این اختلال به شدت و محل ایجاد بیرون زدگی بستگی دارد. یکی از فاکتورهای موثر بر شدت علائم بیرون زدگی دیسک قفسه سینه، جهت ایجاد بیرون زدگی است. به طور کلی، قسمت داخلی دیسک به صورت مرکزی، جانبی یا مرکز-جانبی بیرون می زند که اکثرا دارای یک جز مرکزی هستند. علائم بیرون زدگی دیسک توراسیک در هر یک از این موارد با دیگری متفاوت است که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.

علائم بیرون زدگی مرکزی دیسک توراسیک

شدت بیرون زدگی دیسک توراسیک و میزان فشاری که بر نخاع وارد می کند، بر شدت درد بالای کمر یا میلوپاتی تاثیر گذار است. بیرون زدگی مرکزی دیسک توراسیک عمدتا منجر به محدودیت فضایی در مسیر نخاعی ستون فقرات می شود. در نتیجه، فشار وارد بر طناب نخاعی افزایش پیدا کرده و عملکرد عصبی نخاع و رشته های مربوط به آن را تحت تاثیر قرار می دهد. گاهی فشار ناشی از بیرون زدگی دیسک توراسیک چنان زیاد است که می تواند فلج فرد از کمر به پایین را در پی  داشته باشد.

فتق دیسک توراسیک به صورت جانبی

هر گاه بیرون زدگی دیسک توراسیک به شکل جانبی یا به پهلو باشد، تاثیر آن بیشتر بر روی ریشه عصبی خروجی نخاع خواهد بود. در نتیجه درد ناشی از بیرون زدگی دیسک در قفسه سینه یا ناحیه شکم منتشر می شود.

بیرون زدگی دیسک توراسیک به صورت مرکزی-جانبی

در این وضعیت، بیرون زدگی دیسک توراسیک به گونه ای است که فرد می تواند درد را در همه قسمت های بالای کمر و نواحی اطراف آن احساس کند. حتی درد حاصل از این اختلال عمدتا به صورت انتشار شونده و یا میلوپاتی ظاهر خواهد شد.

تشخیص بیرون زدگی دیسک توراسیک چگونه است؟

اصلی ترین مساله برای تشخیص و درمان بیرون زدگی دیسک توراسیک، مراجعه به یک پزشک متخصص مغز و اعصاب خوب است. معمولا در جلسه اول مشاوره با پزشک، لازم است بیمار یک شرح حال کامل از خود به پزشک متخصص ارائه دهد. در ادامه، پزشک بر اساس معاینات فیزیکی متوجه برخی اختلالات عملکردی خواهد شد. توجه به برخی موارد از جمله محل درد، شدت درد و نوع درد (بی حسی، ضعف، سوزش و گزگز)، پزشک را در تشخیص هر چه بهتر علت اختلال یاری می دهد. پاسخ دقیق به سوالات زیر نیز مفید خواهد بود:

  • احتمال آسیب به ستون فقرات ناحیه قفسه سینه
  • کاهش وزن احتمالی
  • تب شدید
  • وجود مشکل در ادرار کردن
  • اطلاع به هرگونه بیماری زمینه ای
  • زمان شروع درد
تشخیص بیرون زدگی دیسک توراسیک

پس از بررسی های اولیه، پزشک انجام برخی روش های تشخیصی تخصصی مانند تصویربرداری را به بیمار توصیه می کند. از جمله روش های تصویربرداری که برای تشخیص دقیق علت بیرون زدگی دیسک توراسیک مورد استفاده قرار می گیرند، به قرار زیر خواهند بود.

عکس برداری اشعه ایکس

تهیه تصویر با اشعه ایکس ممکن است بیرون زدگی دیسک توراسیک را به خوبی نشان ندهد. اما می تواند احتمال وجود آسیب های موضعی را نشان دهد. همچنین، در صورتی که بیرون زدگی دیسک در اثر تروما یا آسیب به وجود آمده باشد، ناپایداری های ستون فقرات از طریق تصویر اشعه ایکس قابل تشخیص خواهند بود.

ام آر آی توراسیک چیست؟

دستگاه ام آر آی شامل یک آهنربای قدرتمند متصل به رایانه است که تصاویر دقیقی از ستون فقرات ارائه می دهد. تصویربرداری ام آر آی عبارت است از یک روش بدون درد و غالبا دقیق که می توان آن را مفیدترین ابزار تصویربرداری برای شناسایی آسیب های انواع دیسک به حساب آورد.

در بین مهره‌های توراسیک، مثل سایر قسمت‌های ستون فقرات، یکسری ساختار غضروفی و انعطاف‌پذیر به نام دیسک بین مهره‌ای واقع شده است. ممکن است که این دیسک‌های توراسیک به دلایلی (مثل وارد شدن ضربه و آرتروز ستون فقرات) از جای خود خارج گردند و دچار بیرون زدگی و پارگی شوند. درچنین مواردی، بیمار دچار یکسری علائم مثل درد می‌شود. بهترین روش برای تشخیص بیرون زدگی یا پارگی دیسک کمری، انجام ام آر آی توراسیک می‌باشد که به کمک آن می‌توان تغییرات ایجاد شده در دیسک‌ها، مهره‌ها و نخاع را دید.

تصویربرداری سی تی اسکن

تصویر سی تی اسکن به کمک کامپیوتر و بر اساس پردازش داده های حاصل از پرتوهای اشعه ایکس بدست می آید. در واقع، ابتدا اشعه ایکس به ستون فقرات تابیده شده و در نهایت، یک تصویر متقاطع و سه بعدی از ستون فقرات بر روی کامپیوتر نمایش داده می شود.

آزمایش میلو گرام

آزمایش میلو گرام عبارت از تزریق یک رنگ مخصوص به ستون فقرات و آشکارسازی آن با اشعه ایکس. نتیجه حاصل از آزمایش میلو گرام، وجود فشار بر روی ستون فقرات را به خوبی نشان داده و تشخیص مشکلات دیسک و مهره ها را به خوبی ممکن می سازد.

معمولا برای افرادی که نمی توانند از روش ام آر آی استفاده کنند، انجام سی تی اسکن پس از میلو گرام به شناسایی دقیق نواحی تحت فشار ستون فقرات کمک خواهد کرد.

برای درمان بیرون زدگی دیسک توراسیک چه باید کرد؟

در بسیاری از موارد، بیرون زدگی دیسک توراسیک را می توان به کمک درمان های غیرتهاجمی و غیرجراحی درمان نمود. در ادامه به برخی از گزینه های درمانی غیرجراحی که برای درمان اختلال بیرون زدگی دیسک توراسیک به کار می روند، اشاره خواهیم کرد.

روش های غیر جراحی درمان دیسک توراسیک

فردی که به بیرون زدگی دیسک توراسیک دچار می شود باید مدت زمان مشخصی را به استراحت بپردازد. تشخیص بازه زمانی مناسب به عهده پزشک متخصص مغز و اعصاب خواهد بود. این مساله به وضعیت بیمار و شدت بیرون زدگی دیسک قفسه سینه مربوط می شود. در ادامه چندین روش غیر جراحی و روش های درمان خانگی دیسک توراسیک آورده شده است

درمان بیرون زدگی دیسک توراسیک

ورزش برای دیسک توراسیک

خیلی از مشکلات مرتبط با دیسک (اعم از دیسک کمر، دیسک گردن و دیسک توراسیک) به صورت خودبخودی بهبود می‌یابند و نیازی به درمان خاصی نیست. در چنین مواردی با کمک استراحت و یکسری مسکن‌ها (مثل دیکلوفناک، ناپروکسن و… ) بیمار بهبود می‌یابد.

یکی از مواردی که خیلی برای این بیماران می‌تواند کمک کننده باشد، انجام یکسری حرکات ورزشی و اصلاحی است. برخی از این حرکات در ادامه توضیح داده می‌شوند:

  1. حرکت شماره یک: بر روی زمین یا تخت دراز بکشید. زانوهای خود را خم کنید؛ به نحوی که کف پای شما بر روی زمین یا تخت قرار گیرد. هر دو دست خود را زیر یک زانوی خود قرار دهید و آن را آرام به سمت قفسه سینه خود بالا بیاورید تا زمانی که کششِ ایجاد شده در عضلات خود را احساس کنید. این وضعیت را برای ده ثانیه نگه دارید و پس از آن، همین حرکت را با زانوی سمت مقابل خود انجام دهید. این حرکت را برای چند بار در روز تکرار نمایید.
  2. حرکت شماره دو: در وضعیتی قرار بگیرید که زانوها و کف دست‌های شما بر روی زمین قرار داشته باشد؛ آرنج شما باید کاملا راست باشد و خم نشده باشد. مقداری کمر خود را به سمت زمین قوس دهید. نفس عمیق بکشید و اجازه دهید که شکم شما به سمت پایین حرکت کند. در همین آن، سر خود را بالا ببرید و برای 2 ثانیه به سقف نگاه کنید. این حرکت را برای 4 دوره‌ی 10 حرکته تکرار نمایید.
  3. حرکت شماره سه: یک غلتک سفت ( به شرطی که آزار دهنده نباشد) را روی زمین قرار دهید. دراز بکشید و ناحیه‌ای که بیش‌ترین درد را در آن احساس می‌کنید را روی غلتک قرار دهید. دستان خود را پشت گردن خود قرار دهید و سعی کنید که نیم تنه بالایی خود را به سمت بالا بکشید (از اعمال فشار بر روی گردن خود بپرهیزید) . این وضعیت را برای 30 ثانیه حفظ کنید. این حرکت را برای چند بار در روز تکرار نمایید.

لازم به ذکر است که در صورت ایجاد هرگونه درد شدید در طی انجام این فعالیت‌ها، آن را سریعا متوقف نمایید.

اصلاح سبک زندگی

تغییر در برنامه روزانه می تواند تا حد زیادی به بهبود شرایط بیمار کمک کند. عدم انجام فعالیت هایی که وضعیت کمر را بدتر می کند، تاثیر بسزایی بر بهبود شرایط شخص دارد. همچنین، فرد نباید خود را در موقعیت هایی قرار دهد که درد ناحیه آسیب دیده افزایش پیدا کند. انجام ورزش های سبک مانند پیاده روی و برخی حرکات کششی استاندارد، باعث بهبود بیرون زدگی دیسک توراسیک خواهد شد.

فیزیوتراپی

فیزیوتراپی یکی از درمان های مکمل و موثر در بهبود وضعیت اسکلتی عضلانی بیماران به حساب می آید. معمولا مراجعه به یک فیزیوتراپیست ماهر و انجام حرکات و تمرینات اصلاحی، بهبود بیرون زدگی دیسک توراسیک را تسریع خواهد کرد. در بسیاری از موارد انجام فیزیوتراپی نیاز به جراحی دیسک توراسیک را از بین برده و یا آن را به تعویق می اندازد.

دارو درمانی

مصرف داروهای مسکن برای کاهش درد ناشی از بیرون زدگی دیسک توراسیک مفید است. معمولا در روزهای اول، پزشک متخصص برخی داروهای ضد درد نسبتا قوی را برای بیمار تجویز می کند. انواع استامینوفن می تواند کمر درد ناشی از این اختلال را بهبود ببخشد.

از سوی دیگر مصرف داروهای ضد التهابی به کاهش التهاب اطراف دیسک بیرون زده کمک می کند. استروئیدهای خوراکی ایبوپروفن و داروهای مهارکننده COX-2، برای این منظور مفید هستند. بر اساس نظر دکتر محمود یزدان پناهی، در صورتی که داروهای خوراکی نتوانند به بهبود وضعیت بیمار کمک کنند، تزریقات ضد التهابی توسط پزشک متخصص انجام می گیرد.

ماساژ و درمان های دستی

استفاده از روش درمان دستی و ماساژ زیر نظر یک متخصص کایروپراکتیک یا فیزیوتراپیست ماهر می تواند به بهبود وضعیت بیمار کمک کند.

استفاده از کیسه های یخ یا یخ درمانی

برای کاهش درد ناشی از بیرون زدگی دیسک توراسیک معمولا پزشک به بیمار توصیه می کند تا از کیسه های یخ یا کمپرس سرد استفاده کند. برای این کار هر ۱۵ تا ۲۰ دقیقه می توان کیسه های یخ را بر روی ناحیه دردناک قرار داد و پس از کمی استراحت، مجدد این حرکت را تکرار نمود.

به طور کلی استفاده از روش های غیر جراحی باید طی ۶ تا ۱۲ هفته بیمار را به سطح قابل قبولی از فعالیت برساند. در بسیاری از موارد، درمان های محافظه کارانه برای رفع اثرات ناشی از بیرون زدگی دیسک توراسیک موثر واقع می شوند. با این حال، چنانچه پاسخ به درمان چندان قابل توجه نباشد، پزشک متخصص مغز و اعصاب انجام جراحی دیسک توراسیک را برای بیمار تجویز خواهد کرد.

عمل جراحی دیسک توراسیک چگونه است؟

جراحی بیرون زدگی دیسک توراسیک

در مواردی که بیرون زدگی و پارگی دیسک بسیار شدید باشد (به نحوی که با لیزر نتوان کاری برای بیمار انجام داد)، از عمل جراحی استفاده می‌کنیم. همچنین اگر بیمار به دنبال لیزر، مجددا دچار عود شده باشد، می‌توانیم از جراحی بهره ببریم.

افرادی که از طریق درمان های محافظه کارانه و فیزیوتراپی نتوانند آسیب های دیسک توراسیک را برطرف نمایند، باید تحت عمل جراحی قرار گیرند. در اصل جراحی دیسک توراسیک در مواردی که فرد به میلوپاتی، ضعف پیشرونده اندام تحتانی و یا دردهای شدید غیرقابل تحمل دچار شده باشد، مناسب است. البته با این شرط که به درمان های محافظه کارانه و غیرجراحی پاسخ مناسبی نداده باشد.

در روش جراحی، دیسک آسیب دیده خارج می‌شود و با کمک پلاتین و پیچ و مهره، مهره را به هم متصل می‌کنند که به این روش فیوژن (Fusion) می‌گویند. ممکن است که به جای دیسک خارج شده، یک دیسک مصنوعی (پروتز) کار گذاشته شود.

در جراحی دیسک توراسیک، هدف پزشک جراح، کاهش فشار وارد بر نخاع و ریشه عصبی خواهد بود. روش های مختلفی برای انجام جراحی دیسک توراسیک وجود دارد که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد.

درمان دیسک توراسیک با لیزر

در صورتی که درد بیمار با کمک مسکن‌ها تسکین نیابد و یا بیرون زدگی دیسک شدید باشد و با استراحت و انجام حرکات اصلاحی بهبود پیدا نکند، ممکن است که عمل جراحی صورت بگیرد. در مواردی که بیرون زدگی دیسک توراسیک خیلی شدید نباشد، می‌توانیم با کمک لیزر بیمار را درمان کنیم.

روش جراحی دیسک توراسیک با لیزر به شرح زیر است:

بخش عمده‌ای از حجم دیسک‌ متشکل از آب است. در جراحی دیسک توراسیک با لیزر، از ناحیه‌ی مهره‌های توراسیک، یک لوله‌ی باریک (شبیه به لوله‌های اندوسکوپی) را وارد بدن فرد می‌کنند. در راس این لوله یک ساختار بُرنده (شبیه به یک سوزن)  قرار دارد که دیسک را می‌شکافد و وارد دیسک می‌شود. همچنین در راس این لوله، یک عدد لیزر واقع شده است که با انرژی گرمایی‌ای که دارد، آب موجود در دیسک را تبخیر می‌کند که منجر به کاهش حجم آن می‌گردد. به دنبال کاهش حجم دیسک، فشارِ وارد بر اعصاب برداشته می‌شود و علائم بیمار بهبود و درد کاهش می‌یابد.

جراحی به کمک لیزر یکی از روش‌های بسیار پرکاربرد و مترقی در بخش جراحی مغز و اعصاب محسوب می‌شود و برای جراحی دیسک کمر، توراسیک و یا گردن می‌توان از آن استفاده نمود.

یکی از مزایای جراحی دیسک توراسیک با لیزر این است که مدت زمان عمل و بستری بودن به دنبال این عمل جراحی، بسیار کوتاه‌تر از روش‌های تهاجمی می‌باشد. این بیماران نهایتا چند ساعت در بخش بستری هستند و پس از آن ترخیص می‌شوند. همچنین ریسک بروز عوارضی مثل عفونت، خونریزی، نشت مایع مغزی نخاعی (CSF)  و آسیب به نخاع و اعصاب نخاعی، در طی جراحی با لیزر کمتر از جراحی‌های تهاجمی است.

متاسفانه جراحی دیسک توراسیک با لیزر احتمال عود بیشتری نسبت به جراحی‌های تهاجمی دارد و این احتمال حدود 40% است. در صورت عود، می‌توان مجددا از لیزر و یا جراحی استفاده نمود.

درمان دیسک توراسیک با لیزر

روش لامینکتومی از پشت

یکی از روش هایی که از ابتدا برای جراحی دیسک توراسیک به کار گرفته می شد، روش لامینکتومی از پشت بوده است. اما معمولا نتایج حاصل از این روش جراحی چندان رضایت بخش به نظر نمی رسد.

روش ترانس توراسیک قدامی

برای افرادی که به انواع بیرون زدگی مرکزی و یا مرکزی-جانبی دچار می شوند، استفاده از روش ترانس توراسیک قدامی مفید است. در این روش، ستون فقرات قفسه سینه از ناحیه جلو تحت جراحی قرار می گیرد. پزشک جراح با ایجاد یک حفره در قفسه سینه به ستون فقرات نزدیک شده و آسیب های آن را برطرف می سازد.

روش کم تهاجمی VATS

تصویر سی تی اسکن به کمک کامپیوتر و بر اساس پردازش داده های حاصل از پرتوهای اشعه ایکس بدست می آید. در واقع، ابتدا اشعه ایکس به ستون فقرات تابیده شده و در نهایت، یک تصویر متقاطع و سه بعدی از ستون فقرات بر روی کامپیوتر نمایش داده می شود.

روش کوستوتورانسورسکتومی

در مواردی که فرد به بیرون زدگی دیسک توراسیک جانبی مبتلا شده است، جراحی از طریق یک روش خلفی جانبی انجام می گیرد. یعنی ناحیه تحت درمان از طرف پشت و پهلو جراحی می شود. طی این جراحی، دنده و استخوان کوچک متصل به ستون فقرات برداشته شده تا دسترسی به فضای دیسک راحت تر باشد.